Ne inlocuim produsele cosmetice suficient de des?

Cosmeticele folosite dupa data expirarii sunt un adevarat pericol pentru sanatate, insa acest risc, la care femeile se supun zilnic, pare sa fie mult subestimat de reprezentantele sexului frumos. Un nou studiu vine sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste pericolele asociate folosirii cosmeticelor in afara perioadei de valabilitate sau cand acestea prezinta semne de degradare.

Multe dintre participantele la studiu, realizat in Marea Britanie, au recunoscut ca ignora complet informatiile privind data expirarii, atunci cand vine vorba despre produse cosmetice si de ingrijire, folosindu-le, in unele cazuri, chiar si ani la rand.

Citeste si:  Tot ce trebuie sa stii despre intepaturile de insecte

Situatia este similara chiar si atunci cand produsele incep sa-si piarda proprietatile – se decoloreaza sau capata un miros nespecific, femeile recunoscand ca li se intampla sa intrebuinteze unele produse chiar si in aceste conditii.

Mai mult, o treime dintre cele peste 3.800 de femei au afirmat ca verifica datele de expirare, insa nu le respecta in mod obligatoriu.

Citeste si:  Leacuri de casa

„Consumatorul insusi poate constitui principala sursa de contaminare a produselor cosmetice”, a explicat dr. Chris Flower, director al Cosmetic Toiletry and Perfumery Association. „Oricat de teribil ar suna, bacteriile, drojdiile si mucegaiurile sunt permanent prezente pe pielea si parul nostru, in aerul din jur si pe multe dintre obiectele pe care le atingem zi de zi”, a precizat acesta, adaugand ca desi majoritatea micro-organismelor sunt inofensive, unele pot duce la alterarea produselor cosmetice chiar si inaintea datei de expirare. Folosirea produselor cosmetice alterate duce la iritatii ale pielii si infectii periculoase ale acesteia, micro-organismele putand patrunde prin crapaturile pielii.

Citeste si:  Calculatorul ca manifestare a unei disperarii interioare

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.