Noi directii europene in medicina predictiva, preventiva si personalizata

Please select a featured image for your post

Material realizat de biolog Rodica Popescu

Cu prilejul celei de-a doua editii a conferintei Chronic Disease and Health Management, organizata in perioada 22-23 septembrie 2010, la Bucuresti, de Tarus Media, prof. dr. Luiza Spiru, presedinte executiv al Ana Aslan International Academy of Anti-Aging (Academia Internationala Anti-Imbatranire) si reprezentant in Romania al European Association for Predictive, Preventive & Personalised Medicine (EPMA), a prezentat directiile europene pe care aceasta filosofie ar trebui sa le urmeze si in Romania.

Citeste si:  Jumatate din fructele, legumele si cerealele pe care le mancam sunt contaminate chimic

Mentionand ca, in acest moment, in Romania conceptul de „medicina predictiva, preventiva si personalizata” nu este inca pe deplin inteles si aplicat, prof. dr. Luiza Spiru a vorbit despre principalele componente pe care conceptul le inglobeaza.

Pentru ca diagnosticul predictiv si planurile de tratament personalizata sa fie posibile, EPMA urmareste sa promoveze si sa puna in practica programe ample de screening a populatiei, programe targetate de prevenire a anumitor patologii, metode non-invazive sau minim invazive, imbunatatirea substantiala a calitatii vietii, precum si gasirea de solutii relevante la problemele sociale, etice si economice cu care se confrunta sistemele de sanatate si comunitatile europene.

Citeste si:  Paracetamolul poate creste riscul de astm, la adolescenti

Alte doua componente la fel de importante ale acestei noi filosofii in practica medicala le reprezinta progresul biotehnologic, accesul la noile tehnologii si schimbul de experienta in intrebuintarea biotehnologiei in folosul pacientului, pe de o parte, si comunicarea permanenta de informatii relevante in randul specialistilor si pacientilor, pe de alta parte.

Citeste si:  Cere-ti viata inapoi...

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.