Noi perspective in industria antibioticelor

Please select a featured image for your post

O molecula de antibiotic ce ar putea fi folosita in crearea unor noi antibiotice mai eficiente, a fost recent descoperita de oamenii de stiinta de la Centrul John Innes.

Acestia afirma ca molecula, simociclinona D8 (SD8) patrunde un stratul superficial al enzimelor bacteriene si le inhiba activitatea. ADN giraza este esentiala pentru ca o bacterie sa supravietuiasca si sa se dezvolte. Cu toate acestea, nefiind prezenta in corpul uman, este o tinta ideala pentru antibiotice.

Citeste si:  Exercitiile fizice suprasolicitante pot scadea fertilitatea in cazul femeilor

„O maniera complet noua de a combate bacteriile constituie o descoperire incintanta intr-o perioada in care rezistenta la antibioticele existente in prezent creste din ce in ce mai mult”, a declarat prof. Tony Maxwell de la Centrul John Innes, autor principal al cercetarii, adaugand ca daca aceasta enzima este inhibata, practic putem vorbi de o noua generatie de antibiotice.

Citeste si:  (P) Answear.ro: Romanii sunt din ce in ce mai interesati de sport. Ce echipamente sport comanda romanii?

Molecula are doua capete care patrund in buzunare separate ale AND girazei, impreuna fiind de 100 de ori mai puternice decat daca ar actiona separat.

„Faptul ca actioneaza pe doua fronturi ne indeamna sa consideram ca vor fi necesare mutatii simultane in ambele sectiune ale bacteriei, pentru ca aceasta sa devina rezistenta la noul antibiotic”, explica Maxwell.

Citeste si:  Cafeaua reduce riscul de diabet, cancer si boli ale inimii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.