Noi sperante pentru pacientii cu cancer pulmonar, gratie unui anticorp monovalent

In cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), Roche a prezentat studii clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul persoanelor diagnosticate cu cancer bronho-pulmonar. Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de faza II arata ca, o combinatie intre un nou compus – un anticorp monovalent unic – si un alt medicament al Roche, destinat tratamentului cancerului pulmonar, aproape a dublat perioada de supravietuire fara progresia bolii in cazul pacientilor cu cancer bronho-pulmonar nonmicrocelular.

Dupa tratamentul cu aceasta noua combinatie terapeutica, media de supravietuire fara progresia bolii a crescut de la 6,4 saptamani la 12,4 saptamani.

Citeste si:  Preventia - principala arma impotriva bolilor metabolice si cardiovasculare

„Cancerul bronho-pulmonar ramane o arie cu nevoi medicale neacoperite inca, iar datele noastre despre acest nou compus reprezinta un exemplu despre modul in care o abordare personalizata, tintita, poate ajuta la imbunatatirea rezultatelor pentru aceasta boala dificil de tratat”, a declarat Dr. Richard Scheller, Director al of Genentech Research and Early Development.

Cancerul pulmonar reprezinta cresterea unor celule anormale in plaman. Aceste celule se inmultesc si cresc intr-un ritm mai rapid decat celulele normale.

Citeste si:  Nivelul scazut de testosteron, vinovat de scaderea libidoului si oboseala cronica

Exista mai multe tipuri diferite de cancer pulmonar. Cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele doua tipuri:

Cancer pulmonar fara celule mici – este tipul cel mai frecvent intalnit (aproximativ 75% dintre cazuri);
Cancer pulmonar cu celule mici

Aceste doua tipuri de cancer pulmonar raspund diferit la schemele de tratament administrate. De aceea cel mai potrivit tratament pentru boala va depinde de tipul de cancer pulmonar.

Citeste si:  Lasa-l sa mearga singur pe strada

In lume, cele mai multe decese prin cancer se datoreaza cancerului pulmonar – mai mult decat cele cauzate de cancerul de san si de prostata impreuna, la fiecare 30 de secunde undeva in lume o persoana murind din cauza cancerului pulmonar. Categoria de pacienti cu risc major o constituie fumatorii, estimandu-se ca 40% dintre fumatorii care incep sa fumeze in adolescenta si continua sa fumeze si dupa aceasta varsta nu vor ajunge la pensie.

Sursa: Roche News Flash


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.