Noi terapii pentru tratarea erectiilor dureroase

Please select a featured image for your post

O echipa de cercetatori din Statele Unice si China sugereaza ca terapia cu adenozin deaminaza (enzima ce transforma adenozina in inozina) poate fi eficienta in prevenirea si tratarea fibrozei peniane provocate de priapism.

Fibroza peniana este o afectiune asociata cu acumularea de tesut rezidual la nivelul penisului, ducand in cele din urma la impotenta.

Citeste si:  Sanatate fizica si psihica

„Este suficient de dificil pentru un barbat sa traiasca cu priapism, insa faptul ca aceasta conditie duce intr-un final la fibroza peniana adauga noi dimensiuni acestei afectiuni”, afirma Dr. Gerald Weissmann, editor-sef al Jurnalului FASEB, in care este publicat studiul.

Testele au fost realizate pe doi subiecti animali, unul diagnosticat cu deficit de adenozin deaminaza, iar celalalt cu siclemie (anemie cu celule in secera). Ambii subiecti au fost tratati cu enzima adenozin deaminaza pentru a se obtine scaderea nivelului de adenozina.

Citeste si:  Sporturi in echipa pentru copii

Dupa 8 saptamani, cercetatorii au descoperit ca enzima redusese semnificativ nivelul de adenozina din penisul subiectilor, ceea ce a dus la tratarea completa a fibrozei in ambele categorii de cobai.

„Datorita acestui studiu, am descoperit ca intensificarea activitatii receptorilor pentru adenozina contribuie la patogeneza priasprismului catre fibroza peniana”, explica Yang Xia, unul dintre cercetatorii de la Universitatea Texas Houston implicati in studiu. „Aceasta descoperire deschide noi oportunitati terapeutice de prevenire si tratament a acestei complicatii grave, prin targetarea acestor receptori”, explica Xia.

Citeste si:  Osteoporoza (partea I)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.