Nou contraceptiv masculin ar putea fi disponibil curand

Cat de curand, responsabilitatea planificarii familiale ar putea fi impartita in mod egal intre femei si barbati, gratie unui nou contraceptiv injectabil destinat barbatilor. Acesta s-a dovedit eficient in cadrul mai multor teste clinice derulate de oamenii de stiinta scotieni.

Testul clinic WHO, in care au fost implicate 200 de cupluri din intreaga lume, foloseste o combinatie de testosteron si progesteron care scade semnificativ numarul celulelor reproducatoare masculine. Contraceptivul, administrat in cadrul testul in doua doze, funtioneaza prin reducerea numarului de spermatozoizi de la circa 20 de milioane / mm la mai putin de 1 milion – limita viabilitatii pentru instalarea unei sarcini.

Citeste si:  Astigmatismul

Rezultatele arata ca noul contraceptiv ofera un grad de siguranta mai mare decat cel oferit de prezervative si similar cu cel al pilulei contraceptive.

„Rezultatele sunt foarte incurajatoare”, au declarat coordonatorii studiului in Scotia, de la Universitatea din Edinburgh. Pentru a fi eficienta, injectia trebuie administrata barbatului o data la doua luni.

Citeste si:  Beneficiile vitaminei D asupra organismului

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.