Nou in Romania, un card de sanatate electronic pentru pacienti

Please select a featured image for your post

Pentru prima data in Romania, pacientii si medicii au la dispozitie un instrument eficient care le faciliteaza comunicarea pentru a asigura un serviciu medical de calitate. Produsul este un card electronic de sanatate care ofera accesul medicului 24 de ore din 24 la informatiile legate de istoricul pacientului sau, astfel incat sa reuseasca sa conceapa tratamentul potrivit.

Prin cardul de sanatate realizat de Syonic, companie specializata in sisteme informatice medicale, fiecare pacient are o fisa electronica in care se regasesc informatiile complete legate de antecedentele sale medicale. Aceasta fisa poate fi accesata atat de medicul de familie, cat si de medicul specialist in momentul in care pacientul se prezinta la consultatie. Astfel medicul va putea afla date relevante din punct de vedere medical, cum ar fi: daca si cand pacientul a mai suferit de o afectiune asemanatoare, ce tratament i s-a administrat atunci, de ce alte afectiuni medicale sufera pacientul sau daca pacientul are vreo alergie care ar putea determina reactii adverse la tratament.

Citeste si:  Presbiopia - semnale de alarma la varsta a doua

Toate datele pot fi consultate online, printr-o platforma informatica cu o interfata prietenoasa si intuitiva. Cu un singur click, atat medicul cat si pacientul au acces oricand la toate detaliile. De asemenea, medicul poate elibera retete, scrisori medicale si alte documente medicale intr-un mod automat, direct din sistem, fapt care ii simplifica munca.

Citeste si:  Campania Zambeste Fara Masca-importanta igienei orale, derulata in august in cluburile Jezoo si Crush din Mamaia

Cardul de sanatate devine util, poate chiar decisiv, si in unitatea de primire urgente. Interfata sistemului are o optiune adaptata special situatiilor de urgenta. Atunci cand pacientul ajunge intr-o situatie limita, medicul poate accesa rapid informatiile esentiale din istoricul medical al pacientului. Accesul la aceste informatii poate fi determinant pentru succesul interventiei medicale in urgenta.

Citeste si:  Recapata-ti mobilitatea zonei cervicale in doar 15 minute!

Un alt avantaj al acestui sistem este ca medicul de familie poate urmari in timp real rezultatele investigatiilor de specialitate la care au fost supusi pacientii lor. In momentul in care pacientul se prezinta la medicul specialist, acesta poate completa online observatiile sale, observatii care vor fi disponibile imediat si medicului de familie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.