Nou medicament aprobat in Uniunea Europeana pentru tratamentul cancerului ovarian avansat, nou diagnosticat

Please select a featured image for your post

Comisia Europeana a aprobat recent utilizarea unui nou medicament produs de compania elvetiana Roche, pentru tratamentul de prima linie (dupa interventia chirurgicala) la pacientele cu cancer ovarian avansat, nou diangnosticat. Medicamentul devine astfel disponibil, in aceasta noua indicatie, in toate tarile Uniunii Europene, inclusiv in Romania.

Cancerul ovarian este cea mai frecventa cauza de deces dintre afectiunile ginecologice maligne, aproximativ 220.000 de femei fiind diagnosticate cu aceasta boala in fiecare an, la nivel global, numarul de decese inregistrate anual fiind de 140.000. Aprobarea acestui nou medicament pentru tratamentul cancerului ovarian reprezinta un pas inainte important in tratamentul acestei boli, limitat pana acum la interventii chirugicale si chimioterapie.

Citeste si:  SFATURI PENTRU A TRECE MAI USOR PESTE SINDROMUL PREMENSTRUAL

In cadrul programelor de cercetare clinica s-a demonstrat ca pacientele cu cancer ovarian in forma avasata, nou diagnosticate, care au primit tratament cu medicamentul produs de Roche, plus chimioterapie si apoi au continuat tratamentul doar cu acest nou medicament, au trait semnificativ mai mult, fara ca boala sa progreseze, comparativ cu pacientele care au primit tratamentul standard cu chimioterapie.

Citeste si:  Depresia in sarcina

Acelasi medicament este, in prezent, aprobat in SUA si Europa pentru tratamentul mai multor forme avansate de cancer cum ar fi cancerul colorectal, cancerul de san, cancerul renal sau cancerul bronho-pulmonar non microcelular.

Cancerul ovarian este a opta cea mai frecvent diagnosticata forma de cancer si a saptea cauza de mortalitate la femei, in intreaga lume. Anual, peste 220.000 de paciente sunt diagnosticate cu cancer ovarian, la nivel global, inregistrandu-se aproximativ 140.000 de decese cauzate de aceasta boala.

Citeste si:  Cum sa traiesti mai mult

Interventia chirurgicala menita sa indeparteze cat mai mult posibil din tumora, urmata de chimioterapie, sunt modalitatile cele mai frecvente de tratament, dar, din pacate, majoritatea pacientelor sunt diagnosticate in faza avansata a bolii cand este nevoie de tratament suplimentar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.