Nou vaccin experimental impotriva SIDA ofera rezultate promitatoare

Please select a featured image for your post

Un nou vaccin impotriva virusului HIV, aflat in stadiu experimental, a intregistrat pentru prima data, dupa 25 de ani de cercetari, o reducere semnificativa a riscului de infectare, au anuntat joi (24 septembrie) cercetatorii implicati in testele clinice.

Testele clinice, desfasurate pe 16.000 de voluntari si derulate de armata SUA si Ministerul de Sanatate Publica din Tailanda, au aratat ca vaccinul a redus riscul de infectare cu aproape o treime, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa fie foarte optimisti in privinta folosirii sale la scara globala.

Citeste si:  Mediafax: Ciocolata, sexul si aperitivele reci pot imbunatati memoria

Vaccinul este in esenta o combinatie a doua vaccinuri realizate in trecut, care nu au reusit sa-si dovedeasca eficacitatea folosite separate. Testele clinice au demarat in luna octombrie 2003, iar voluntarii au fost persoane cu risc mediu de infectare cu HIV din doua provincii tailandeze din apropiere de Bangkok.

Vaccinul are o eficienta de preventie de 31,2%, fiind primul realizat pana acum care ofera dovada concreta ca infectarea cu virusul HIV poate fi contracarata prin vaccinare, se arata in conferinta de presa sustinuta de cercetatori in Bangkok.

Citeste si:  Astenia de primavara - remedii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.