Nou vaccin protejeaza impotriva tuberculozei, inainte si dupa infectare

Un nou vaccin menit sa lupte impotriva tuberculozei, atat inainte, cat si dupa expunerea la Mycobacterium tuberculosis – bacteria care provoaca aceasta boala a plamanilor, a fost realizat de oamenii de stiinta de la Institutul Statens Serum din Copenhaga (Danemarca).

Vaccinul existent in prezent – BCG – este eficient doar atunci cand este administrat inaintea expunerii la bacterie, insa noul vaccin realizat de cercetatorii danezi combina diferite proteine care declanseaza productia de anticorpi atat in formele active, cat si in cele latente de infectare cu Mycobacterium. Vaccinul este asteptat cu precadere de catre pacientii cu HIV/SIDA, in randul carora numarul deceselor asociate tuberculozei este ridicat pe fondul imunitatii scazute.

Citeste si:  Cum sa ai un abdomen plat?

Tuberculoza este o boala pulmonara, avand ca principale simptome tusea, durerile toracice si scaderea in greutate. Dupa ce patrunde in organism, bacteria Mycobacterium tuberculosis poate ramane in stare latenta, ceea ce ii permite sa dezvolte rezistenta la vaccinuri si sa se reactiveze odata ce efectele acestora se epuizeaza. Din acest motiv, noul vaccin – aflat acum in primele faze ale testelor clinice – constituie un real pas inainte in lupta cu boala.

Citeste si:  Ce alimente va revitalizeaza podoaba capilara

Sursa: Nature Medicine


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.