Noua terapie tintita pentru melanomul cu mutatii BRAF pozitive, avansat

Please select a featured image for your post

Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign.

Aceasta noua molecula este conceputa pentru a inhiba selectiv forma mutanta a proteinei BRAF, care este prezenta in aproximativ jumatate dintre cazurile de melanom metastatic. Studiile cu aceasta noua molecula au aratat o reducere cu mai mult de jumatate a dimensiunilor tumorilor, la pacientii cu melanom metastatic, tratat anterior si aparut pe fondul mutatiei BRAF V600E.

Citeste si:  Metabolism

„Suntem incantati de rezultatele studiului cu noua molecula destinata tratamentului melanomului malign avansat, una dintre principalele cauze de deces provocate de cancer, in randul tinerilor”, a spus Dr. Jeffrey Sosman, care a prezentat aceste date in cadrul celei de-a 6-a editii a Congresului International de Cercetare a Melanomului organizat de Societatea pentru Cercetarea Melanomului, in Sidney, Australia.

Citeste si:  Motive adoptie

Melanomul avansat este forma cea mai agresiva de cancer de piele, ce poate duce la decesul bolnavilor. O persoana diagnosticata cu melanom avansat are de obicei o durata de supravietuire scurta, dupa diagnosticare, ce se masoara in luni. Mai putin de 1 din 4 persoane diagnosticate cu melanom avansat traieste mai mult de 1 an de la momentul diagnosticarii, numarul estimat de decese anuale cauzate de aceasta boala, la nivel mondial, fiind de 40.000.

Citeste si:  3DEEP®, tehnologia inteligenta pentru remodelarea volumetrica a pielii

Este preconizat ca numarul persoanelor diagnosticate cu melanom din tarile dezvoltate sa va dubla in urmatorii 10 ani, de la 138.000 de cazuri pe an la 227.000 pana in 2019. Pana de curand nu a existat nici un progres major in tratamentul acestei boli, in ultimii 30 de ani, pacientii cu melanom avansat avand foarte putine optiuni de tratament.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.