Nu reusiti sa slabiti? Problema poate fi atitudinea fata de regimul de slabire!

Multi dintre noi ne stabilim ca obiectiv pentru Noul An sa scapam de kilogramele in plus, insa nu de putine ori ne dam seama ca dupa cateva luni suntem inca departe de a ne atinge tinta. Aparent, motivul pentru aceasta este felul in care ne stabilim obiectivul si maniera in care ne raportam la el.

Stefanie C. Barthmare, psihoterapeut in cadrul Methodist Weight Management Center din Houston (Statele Unite), explica faptul ca, pentru a realiza ceea ce ne-am propus, nu ar trebui sa ne concentram pe cifrele indicate de cantar, ci mai degraba pe alte modalitati de a ne evalua succesul. Barthmare este de parere ca odata ce ne-am stabilit un obiectiv, este important sa avem o viziune clara asupra felului in care se va reflecta asupra noastra.

Citeste si:  Accesorii amuzante pentru fetite

„Unitatea de masura” poate fi un numar mai mic la pantaloni, pe care in prezent nu il putem purta, sau participarea intr-o activitate, in care fizic nu putem lua parte avand greutatea actuala. Odata obiectivul stabilit, trebuie sa-l impartim in tinte mai usor de atins asupra carora sa ne concentram pe rand.

Citeste si:  DuoPlavin si DuoCover: comprimatul care asociaza doua antiagregante plachetare primeste aprobarea in UE

Spre exemplu, in loc sa incercam sa eliminam de pe o zi pe alta toate alimentele care ne fac sa luam in greutate, putem incerca sa „ne propunem ca, in prima saptamana, sa reducem consumul de bauturi carbogazoase de la trei pe zi la una pe saptamana, iar in cea de-a doua, sa nu mai incorporam branzeturi grase in sandwich-uri”, a explicat psihoterapeutul.

Dupa Sarbatori suntem tentati sa aruncam din frigider toate alimentele cu potential de a ne ingrasa si sa ne abtinem de la a mai manca si, chiar daca putem rezista cateva zile sau chiar saptamani, pe termen-lung planul nostru este sortit esecului. „Atunci cand nu avem un plan bine pus la punct pentru a scapa de kilogramele in plus, procesul este o adevarata tortura si practic ne indreptam cu buna-stiinta spre esec. Luand fiecare etapa pe rand si bucurandu-ne pentru fiecare reusita, evitam sa ne simtim coplesiti si ne garantam ca vom reusi sa atingem greutatea ideala”, a adaugat Barthmare.

Citeste si:  Schimbarile climatice vor avea un impact considerabil asupra copiilor

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.