Numarul de diabetici va ajunge la 380 milioane pana in 2025

Please select a featured image for your post

Autor: biolog Rodica Popescu

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, programata pentru 14 noiembrie, Federatia Internationala de Diabet atrage atentia asupra atentia asupra riscurilor cresterii incidentei diabetului la nivel mondial. Pana in 2025, numarul persoanelor afectate de diabet ar putea ajunge la 380 milioane. In prezent, circa 250 milioane de oameni sufera de aceasta afectiuni in toata lumea, dintre care 55,2 milioane in Europa.

„Situatia actuala este in primul rand dovada unei lipse de informare si educatie in cadrul publicului larg, dar si a unei atitudini passive generale. Preventia diabetului nu presupune un efort deosebit, ci in primul rand asumarea unei vieti echilibrate din punct de vedere alimentar si al activitatii fizice”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, cu ocazia demararii campaniei „Hula Hoop pentru Diabet”, sustinuta de Zentiva si Sanofi Aventis.

Citeste si:  Candidoza vaginala

„Hula Hoop pentru Diabet” promoveaza stilul de viata sanatos. Cercul albastru, simbolul Zilei Mondiale a Diabetului, a fost imaginat sub forma de hula hoop pentru talie si deget. Cu putin exercitiu, inveti sa preiei controlul asupra miscarii hula hoop, acelasi lucru fiind valabil si in cazul diabetului, sunt de parere initiatorii campaniei.

Citeste si:  Cea mai mare problema a pacientilor cu Parkinson din Romania ramane lipsa unui Registru National

„Prin aceasta campanie, intentionam o abordare globala, de 360 grade a diabetului: nutritive, sport, medicatie, familie, prieteni, atitudine etc.”, explica Oana Belinski, Product Manager Sanofi-Aventis.

Campania consta in reprezentatii spontane cu tineri danatori efectuand miscari hula hoop in locuri neconventionale, precum statii de metrou sau mall-uri, evenimente si concursuri interne adresate angajatilor companiei, promovare in mediul online si sesiuni de fotografii si autografe cu sportive renumiti – exemple de ambitie si echilibru – precum Andreea Raducan, Gabriela Szabo, Ivan Pazaichin sau Marius Urzica.

Citeste si:  Vine Mosu`...ai pregatit cadoul?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.