OMS si FAO ofera sprijin pentru dezvoltarea stiintifica in domeniul alimentatiei si nutritiei

OrganizatiaNatiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si-au stabilit un nou obiectiv pentru oferirea de sprijin catre guvernele nationale si comunitatea internationala, concretizat prin facilitarea accesului la informatii din domeniul alimentatiei si nutritiei. Gazduind cu regularitate intalniri profesionale pentru evaluarea noilor dezvoltari si descoperiri stiintifice, cele doua institutii isi propun sa-si imbogateasca activitatea prin promovarea  noilor cerinte, valori nutritionale, recomandari catre partile interesate.

Citeste si:  Reteta tineretii

Date fiind descoperirile majore efectuate dupa ultima intalnire de profil pe tema Grasimilor si Acizilor Grasi (ce a avut loc in 1993), o actualizare a publicatiei din 1996 si formularea de noi recomandari sunt considerate esentiale: astazi avem mai multe cunostinte privind modul in care sunt metabolizati acizii grasi, despre cum influenteaza si cum interactioneaza cu materialul genetic. Grasimile si acizii grasi sunt considerati acum nutrienti care afecteaza deopotriva cresterea si dezvoltarea organismului, precum si contribuie la aparitia bolilor cronice la maturitate.

Citeste si:  Consumul de medicamente influenteaza echilibrul fiziologic al zonei intime

Publicatia va contine lucrari in domeniu, elaborate de o comisie atent selectionata de specialisti si va servi drept baza, pentru FOA si OMS, in formularea recomandarilor privind alimentatia si nutritia. Aceasta urmareste sa constituie o trecere in revista valoroasa a ultimelor descoperiri si tendinte in domeniu si o sursa viabila de informatii pentru nutritionisti si clinicieni. Publicatia va fi lansata cu prilejul editiei a XIX-a a Congresului International de Nutritie, ce va avea loc la Bangkok in luna octombrie a acestui an.

Citeste si:  Musetelul, planta cu o mie de intrebuintari

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.