O proteina naturala poate fi cheia tratamentului pentru osteoporoza

Interferon gamma, o proteina prezenta in mod natural in organismul uman, ar putea fi folosita in tratamentul osteoporozei, potrivit oamenilor de stiinta australieni. Proteina este produsa de sistemul imun si de celulele stem, fiind de asemenea intrebuintata in tratamentul Hepatitei C.

In cadrul studiului, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Sydney (Australia), unui grup de cobai le-au fost injectate doze mici de interferon gamma, rezultatele aratand o crestere a masei osoase si o reducere a deteriorarii tesuturilor, deteriorare survenita dupa instalarea menopauzei.

Citeste si:  Avantajele consumului moderat de bere

Aparent, proteina actioneaza prin stimularea formarii de celule osoase noi, contracarand astfel procesul natural de scadere a masei osoase odata cu inaintarea in varsta si venind in sprijinul persoanelor predispuse la aceasta afectiune debilitanta.

„Rezultatele constituie un pas important in tratamentul osteoporozei, in principal pentru ca permit dezvoltarea unor noi medicamente care sa stimuleze formarea de tesut osos, in loc sa stopeze deteriorarea celui existent”, a explicat coordonatorul studiului.

Citeste si:  Mediafax: Pastilele pentru avort, recomandate de medicii britanici

La nivel mondial, osteoporoza afecteaza circa 300 de milioane de persoane, estimandu-se ca, dupa varsta de 50 de ani, o femeie din trei si unul din cinci barbati sufera o fractura osteoporotica. Din pacate, in ciuda tratamentelor disponibile pe piata in prezent, statisticile arata ca pana in anul 2050, incidenta fracturilor de sold va creste cu 310% in randul barbatilor si cu 240% in randul femeilor.

Citeste si:  Salvati Copiii atrage atentia: Copiii diagnosticati cu ADHD risca sa fie exclusi din gradinita sau scoala

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.