Obezitatea, asociata unei sanatati mintale precare

Un nou studiu, realizat de oamenii de stiinta australieni, si avand ca subiect de interes persoanele obeze de varsta mijlocie, arata ca acestia sunt mai predispusi starilor de anxietate si depresie comparativ cu omologii lor normoponderali.

Oamenii de stiinta din Queensland (Australia) au colectat informatii privind sanatatea fizica si mintala a peste 1.200 de voluntari, grupandu-i in functie de greutatea lor corporala si indicii de evaluare a sanatatii mintale.

Citeste si:  Reinjectarea cu grasime proprie, ultima tendinta in chirurgia estetica

Potrivit rezultatelor, participantii obezi cu varsta intre 45 si 54 de ani, prezentau un risc mai mare de suferinte emotionale cu potential sa le afecteze calitatea muncii si activitatile sociale. De asemenea, acestia au raportat mai putine stari de calmitate si liniste sufleteasca in luna anterioara studiului, comparativ cu persoanele normoponderale.

Citeste si:  Cuvintele asociate "durerii" pot intensifica suferinta fizica

Specialisti avertizeaza ca o greutate corporala peste limita normala afecteaza deopotriva sanatatea fizica si pe cea psihica, fiind asociata anxietatii, depresiei si unei stari generale precare.

Sursa: Dietitians Association of Australia (DAA)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.