Operatie prin ombilic realizata de Dr. Giovanni Dapri la Delta Hospital

Please select a featured image for your post

Conf. Dr. Giovanni Dapri, medic specialist in chirurgia laparoscopica in Bruxelles, a operat in premiera in Romania la Delta Hospital. Chirurgul a efectuat o colecistectomie prin procedeul SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery), care a fost transmisa in direct in cadrul celui de-al Saselea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica.

Delta Hospital a gazduit interventia chirurgicala efectuata de Dr. Giovanni Dapri, invitat special al acestui congres, iar operatia a fost transmisa prin live streaming pe internet, in format de inalta definitie, catre cei 130 de speakeri din tara si de peste hotare veniti la congres.

Citeste si:  Remedii pentru durerile de spate

Procedura efectuata de chirurgul Giovanni Dapri la Delta Hospital poarta numele de colecistectomie prin metoda SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery), procedura ce presupune indepartarea vezicii biliare printr-o singura incizie. Inlaturarea colecistului este realizata prin efectuarea unei singure taieturi la nivelul ombilicului (buricului). Prin aceasta incizie sunt introduse toate instrumentele, cat si camera video necesare chirurgului pentru operatie.

Citeste si:  Dezbateri legate de particularitatile si provocarile profesiei de farmacist la editia a XII a Farma Practic

Chirurgia laparoscopica printr-o singura incizie este o noutate in laparoscopie, iar aceasta tehnica este utilizata de catre chirurgii de la Delta Hospital, supraspecializati in chirurgia laparoscopica.

Utilizarea acestui procedeu aduce o serie de avantaje pentru pacient: recuperare rapida (1-2 zile), cicatrice aproape invizibila, dureri postoperatorii foarte reduse.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.