Orele de somn pierdute pot insemna kilograme in plus!

Potrivit oamenilor de stiinta finlandezi, care au intreprins un studiu de amploare privind legatura dintre tulburarile de somn si luarea excesiva in greutate, somnul insuficient sau de slaba calitate poate avea un impact negativ important asupra siluetei. Implicatiile sunt indeosebi semnificative in cazul femeilor.

Participantii la studiu au fost chestionati cu privire la eventualele probleme de somn, cerandu-li-se sa mentioneze in ca masura le este dificil sa adorma; se trezesc de mai multe ori in timpul noptii; dorm putine ore pe noapte; ori se simt obositi, extenuati, in ciuda faptului ca dorm suficient.

Citeste si:  Apa de la robinet poate dauna grav sanatatii!

Pe baza raspunsurilor oferite de acestia si a masurarii Indicelui de Masa Corporala (IMC), cercetatorii au ajuns la concluzia ca riscul de ingrasare este mai mare la femeile care se confrunta frecvent cu cel putina una dintre problemele de somn, comparativ cu cele care doar ocazional au un somn de slaba calitate. Mai mult decat atat, dintre tulburarile de somn, dificultatea de a adormi pare sa aiba cel mai mare impact asupra luarii in greutate.

Citeste si:  Rozaceea: acneea adultului

In lumina noilor descoperiri, autorii recomanda ca orice tulburare de somn sa fie comunicata medicului si tratata corespunzator, in vederea prevenirii supraponderalitatii si obezitatii – factori de risc pentru numeroase alte afectiuni.

Sursa: International Journal of Obesity


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.