Otetul de mere, o adevarata minune

Please select a featured image for your post

Remediu natural de exceptie, otetul de mere si-a castigat faima datorita cercetarilor unui medic american din Vermont, care a studiat cu atentie traditiile medicale locale, constatand ca longevitatea activa a locuitorilor zonei se datoreaza unei diete sarace in proteine(carne, oua, lactate) si bogate in carbohidrati (fructe si legume), dar si consumului regulat de otet de mere amestecat cu miere. Virtutiile otetului de miere sunt multiple, acesta fiind un fel de panaceu universal, fiind de folos aproape in orice boala. Continutul sau mare in minerale il recomanda cu prisosinta in refacerea rezervelor de minerale ale corpului uman. Ca in majoritatea fructelor, marul contine cantitati mari de potasiu, insotit in proportii mai mici de fosfor, calciu, magneziu. Cuprul, zincul, seleniul se regasesc si ele printre elementele continute in mar. Cura cu otet de mere intervine in vindecarea sau ameliorarea unor boli ca: hipertensiune arteriala, obezitate, ateroscleroza, artrite, nevroze, algii musculare si articulare, intoxicatii alimentare. Bolnavii care folosesc laxative, corticoide si diuretice cu un continut mare de potasiu gasesc in otetul de mere un mare ajutor .
Otetul de mere este de ajutor si in mentinerea unui bun echilibru acido-bazic al organismului. Exista o tendinta de alcalinizare a organismului in cazul stresului, astfel incat pentru crearea unui echilibru este necesara suprimarea alimentelor alcalinizante(carne, citrice, zahar) si folosirea otetului de mere, cate 2 linguri intr-un pahar de apa, in fiecare zi.
Citeste si:  Cosmarurile copiilor
In cazul unor infectii, pentru echilibrarea balantei acido-bazice trebuie consumati acizi,care usureaza circulatia in tesuturi. Otetul de mere este si bactericid, astfel incat poate trata infectiile gatului. Se foloseste sub forma de gargara in dilutie cu apa. Intre indicatiile terapeutice ale otetului de mere se numara migrenele si in general durerile de cap, sinuzita, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemia si bolile reumatismale. In acelasi timp, otetul de mere poate fi o excelenta bautura tonica si un important supliment alimentar pentru femeile insarcinate,contribuind la mentinerea unui nivel optim de calciu in organismul lor si cel al fatului.
Citeste si:  Aplanati din timp conflictele cu cel mic
Otetul de mere se bucura de reputatie si in curele de slabire prin efectul sau diuretic. Cura cu otet de mere este benefica si impotriva depunerilor de tartru pe dinti, aceasta constand in ingerarea unui pahar de apa cu o lingurita de otet in timpul mesei, in inghitituri mici. Un alt efect al curei este stoparea caderii parului si intarirea unghiilor, datorita continutului mare de minerale. Otetul de mere se poate prepara din mere intregi, dar si din resturi, coji sau cotoare. Pentru uzul medical se recomanda otetul obtinut numai din mere, deoarece in cazul cotorelor si cojilor se pierd multe substante continute in pulpa fructului. Merele, cojile sau cotoarele se taie in bucati mici si se introduc intr-o sticla sau intr-un borcan. Se fierbe apa cu zahar. La un litru de apa se adauga 1 lingura si jumatate de zahar. Se toarna solutia calduta peste fructele maruntite, incat sa le acopere. Se inchide vasul cu un dop si se lasa la loc cald la fermentat circa 4 saptamani. Cand fermentarea a incetat se toarna in sticle, dupa ce a fost filtrat prin mai multe straturi de tifon si, se inchid etans si se pastreaza la loc racoros.
Citeste si:  Persoanele care sufera de dureri de cap cronice au creierul diferit
Descoperitorul acestui leac recomanda urmatoarea schema de tratament de lunga durata:
– se amesteca 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere intr-un pahar de apa consumat inaintea fiecarei mese. Daca stomacul nu tolereaza, se poate lua si in timpul meselor.
– pentru tratamentul bolilor reumatismale se prepara o solutie din 3 cani de apa fierbinte si o jumatate de cana de otet de mere in care se inmoaie timp de 10 minute mainile sau picioarele, in functie de localizarea bolii. In cazul incheieturilor, acestea se infasoara intr-o fasa inmuiata in solutia fierbinte si stoarsa bine, peste care se aplica un fular sau ceva gros care sa mentina caldura un timp mai indelungat.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.