P90X – noua revolutie in fitness?

Ce este P90X? Creat de Tony Horton, P90X este un sistem revolutionar de 12 exercitii care te fac sa transpiri masiv pentru a-ti transforma corpul fizic, in numai 90 de zile. Oferta completa a sistemului include programe supliment concepute special, un plan de nutritie in 3 faze de urmat, un calendar pentru a urmari progresul tau, ghid de fitness, precum si suport on-line.

Care este secretul din spatele P90X? este faimos pentru ceea ce este cunoscut sub numele de „Confuzia Muschilor”. Confuzia musculara este adesea asociata cu un program drastic de instruire. Ceea ce inseamna ca in timpul exercitiilor de fitness de pe parcursul programului, absolut toate categoriile de muschi vor fi lucrate simultan, in feluri cat mai diversificate. In asta consta succesul inedit al inventiei P90X. Exista o nesfarsita varietate de modalitati in care poti imbina si potrivi exercitiile din programul acesta, ceea ce te va motiva si mai mult pentru a nu renunta vreme de trei luni la antrenament. Acum, nu mai este plictisitor sa faci fitness si nici nu trebuie sa te mai gandesti de zece ori inainte ce grupa de muschi nu a fost suficient lucrata. Este ideal pentru ca ansamblul de exercitii puse la dispozitie in ghidul de instruire acopera intreaga gama de muschi si te ajuta sa-ti definesti uniform corpul intr-un mod armonios. Nu o sa ai doar niste picioare superbe, dar un posterior mai mare decat ti-ai dori, cum nu o sa ai nici un abdomen perfect plat, insa niste brate deloc atragatoare in topul de vara fara bretele. Totul va fi asa cum vezi in reviste, intreg corpul va dispune de o piele ferma si de muschi subtil conturati.

Citeste si:  Schimbarile organismului in timpul sarcinii

P90X este format cum va spuneam din 12 instrumente diferite, cu ajutorul carora se va pune accent pe instruirea tuturor grupelor de muschi. Cele 12 mici minuni sunt urmatoarele:

1. Piept si spate
2. Plyometrics
3. Umerii
4. Yoga X
5. Picioare
6. Kenpo X
7. X Stretch
8. Core Synergistics
9. Piept, umeri, si tricepsi
10. Inapoi si bicepsi
11. Cardio X
12. Ab Ripper X

Citeste si:  Plecarea in vacanta si raul de miscare

Versiunea clasica a P90X implica 13 saptamani de antrenament a cate 6 zile. In zilele 1, 3, si 5 se lucreaza si se observa in special rezultatele la tricepsi, bicepsi, umeri, spate si picioare. In zile 2, 4, si 6 se fac exercitii cardio si constau in plyometrics, yoga, si Kenpo. Programul incepe cu trei saptamani in care se va respecta intocmai cursul exercitiilor. Saptamanile cinci si sapte sunt similare primei si celei de-a treia saptamani, difera putin doar miscarile care implica forta. In saptamanile 4, 8 si 13 sunt abandonate exercitiile de forta si se pune accentul pe cardio si de armonizare.

Citeste si:  Vegetarienii sunt cei mai vulnerabili in fata bolilor

P90X, de asemenea, ofera 3 ghiduri pentru a obtine cele mai bune rezultate:
1. P90X 3-Planul de alimentatie (un mini ghid cu recomandarea catorva diete)
2. P90X Ghidul de fitness
3. „How to bring It”, o caseta video care ofera informatii de ansamblu asupra intregului program.
In final, recomandarea generala: inainte de a incepe acest sistem de exercitii, consulta un medic de specialitate, pentru a-ti confirma faptul ca esti apta sa sustii un asemenea efort fizic.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.