Pacientele cu cancer de san prezinta avitaminoza D

Please select a featured image for your post

Cercetatorii de la Universitatea Rochester au descoperit ca femeile diagnosticate cu cancer de san sunt predispuse se dezvolte avitaminoza D (nivel scazut de vitamina D), ceea ce contribuie la demineralizarea osoasa si creste riscul de fracturi.

Potrivit studiului prezentat de Societatea Americana de Oncologie Clinica in cadrul Simpozionului dedicat Cancerului de San, desfasurat la San Francisco, 70% dintre cele 166 de femei care au participante la cercetare, aflate sub tratament anti-cancer, aveau un nivel scazut de vitamina D.

Citeste si:  Barbatii care fumeaza si beau mult pot afecta genetic generatiile lor viitoare

„Vitamina D este esentiala pentru sanatatea oaselor, iar femeile care sufera de cancer la san se confrunta cu o scadere accelerata a densitatii oaselor. Este important ca aceste femei sa discute cu medicul curant pentru a le fi crescut aportul zilnic de vitamina D”, a mentionat Dr. Luke Peppone, profesor in oncologie la centrul de tratament al cancerului James P. Wilmot din orasul Rochester.

Citeste si:  Sapte alimente de sezon, bogate in antioxidanti

Cercetatorii au analizat nivelul de vitamina D pe care il prezenta fiecare femeie din esantion, relevand un nivel mediu de 27 ng/ml si faptul ca peste doua treimi dintre paciente sufereau de avitaminoza D. Potrivit aceluiasi studiu, nivelul vitaminei in organism a fost normalizat cu un aport de vitamina D de 50.000 u.i., pe saptamana.

Citeste si:  Consumul de oua nu creste colesterolul: il diminueaza!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.