Pacientii cu Parkinson, farmacistii si medicii pun bazele Registrului Pacientilor cu Parkinson din Romania

Please select a featured image for your post

Asociatia Antiparkinson din Romania, Societatea de Neurologie din Romania si Patronatul Farmacistilor din Romania au decis constituirea unui grup de lucru pentru crearea conceptului Registrului National al bolnavilor de Parkinson, aceasta fiind una din concluziile Conferintei Pacientilor cu Parkinson care a avut loc sambata, 23 octombrie.

De asemenea, grupul de lucru va concepe un chestionar privind simptomele non-motorii ale pacientului cu Parkinson, chestionar care va fi completat prin parteneriate cu societatile medicale si cu farmaciile din intreaga tara.

Citeste si:  Calciu inca din prima zi de viata inseamna oase sanatoase la varsta adulta

Conferinta Pacientilor cu Parkinson desfasurata in Amfiteatrul de Marketing al Facultatii de Medicina UMF „Carol Davila” s-a bucurat de participarea a peste 70 de pacienti, medici si farmacisti.

In deschiderea evenimentului, presedintele Asociatiei Antiparkison, Dan Raican, a prezentat noutatile in tratamentul bolii Parkinson, aflate in urma participarii sale la Congresul Mondial de Parkinson de la Glasgow de la inceputul lunii octombrie. Toti partipantii au primit o brosura elaborata de presedintele Asociatiei Antiparkinson continand noile descoperiri legate de managementul bolii Parkinson date publicitatii la Glasgow.

Citeste si:  Cum pretuiti voi sanatatea?

De asemenea, dl. Raican i-a oferit cunoscutului cantaret Cornel Constantiniu, prezent la conferinta de sambata, un CD cu informatii referioare la reeducarea vorbirii, aratandu-si speranta ca il va auzi pe artist cantand din nou. Artistul Cornel Constantiniu lupta de mai bine de 16 ani cu Parkinson, boala care i-a afectat vorbirea si care l-a obligat sa puna capat carierei muzicale.

In Romania sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane, dar cifra este subevaluata din cauza ratei scazute de diagnostic. Lipsa unui test clinic concludent si reticenta pacientilor de a se prezenta la consult fac ca boala Parkinson sa fie diagnosticata tarziu. Conform unui studiu EuroPa, la nivel european, costul social anual generat de un bolnav de Parkinson oscileaza intre 5.240 euro si 19.620 euro.

Citeste si:  Previne deshidratarea pe timpul caldurii

Parteneri: Patronatul Farmacistilor Romania, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, Houston NPA / Parteneri media: MedicpentruTine.ro, GhidCabinet.ro, SanatateaTV.ro, Stirimedicale.ro, i-medic.ro; Farmacia Ta, SensoTV, e-Medic.ro, TVR Info, ExclusivNews.ro, Lamedic.ro / Invitati: Asociatia P.A.V.E.L.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.