Pacientii cu insuficienta renala din Botosani pot beneficia de servicii de dializa la standarde internationale

Please select a featured image for your post

Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, a preluat centrul de dializa Euromedic din Botosani. Aceasta preluare este rezultatul procesului de achizitie a diviziei de servicii private de dializa a Euromedic International realizat la inceputul lui 2010 de catre Grupul Fresenius Medical Care. In Romania, acest proces s-a definitivat la 1 iulie prin preluarea a 8 centre Euromedic. Incepand cu aceasta luna, compania Fresenius va demara un program amplu de imbunatatire a serviciilor de dializa din fostul centru Euromedic, pentru a furniza tuturor pacientilor din Botosani aceleasi standarde de performanta medicala prezente la nivel international in toate centrele Grupului Fresenius.

„Standardele noastre de calitate sunt un reper nu numai in Romania, ci si in intreaga lume, Grupul Fresenius fiind cea mai importanta corporatie la nivel mondial in domeniul serviciilor private de dializa. Vom implementa aceste standarde de calitate extrem de ridicate si in centrul din Botosani, garantandu-le pacientilor un tratament sigur si eficient. Performanta demonstrata de aceste standarde este confirmata si de ultimul raport al Registrului Renal Roman, potrivit caruia reteaua de centre Fresenius NephroCare Romania a inregistrat in 2010 cel mai mic risc brut de deces, de 7,4%, comparativ cu toti furnizorii de servicii de dializa de pe piata autohtona. Conform aceluiasi raport, riscul de mortalitate mediu este 13,6%, primii 3 furnizori cu cel mai inalt risc de deces fiind: sistemul public, cu 29,7%, reteaua de centre Renamed, cu 12,9%, si reteaua de centre Avitum, cu 11,2%”, a declarat Dr. Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care.

Citeste si:  Cum sa controlezi ejacularea precoce

Compania Fresenius si-a planificat ca, in cel mai scurt timp posibil, sa inlocuiasca toate echipamentele medicale ale centrului din Botosani cu aparate de ultima generatie, care sa asigure o terapie eficienta si individualizata, in functie de situatia medicala a fiecarui pacient. Procesul de imbunatatire a fost demarat chiar din aceasta saptamana, centrul fiind dotat cu doua aparate noi pentru terapia de hemodiafiltrare. Desi Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza integral doar 7% din numarul total de tratamente de hemodiafiltrare, Fresenius va furniza aceasta terapie tuturor pacientilor din Botosani care au nevoie de ea. In acest sens, compania va suplimenta, daca va fi necesar, numarul echipamentelor de hemodiafiltrare din centru.

Citeste si:  Operatie prin ombilic realizata de Dr. Giovanni Dapri la Delta Hospital

„In curand, pacientii vor beneficia de servicii de dializa mai bune si in acelasi regim de gratuitate. Mai mult chiar, centrul nostru este singurul din Botosani in care exista un cabinet medical de nefrologie unde pacientii din predializa, in urma trimiterii de la medicul de familie, sunt consultati gratuit pentru a li se stabili diagnosticul si indicatia de tratament prin dializa”, a declarat Dr. Ligia Iosub, medic nefrolog, coordonatorul activitatii medicale a centrului din Botosani.

Citeste si:  Autocunoasterea si autolimitarea

Pacientii dializati din Botosani vor putea beneficia in noul centru de masurarea si monitorizarea atenta a excesului de apa din organism, cat si a statusului nutritional, gratie tehnologiei Body Composition Monitor. De asemenea, prin programul „Dializa de vacanta” oferit de Fresenius vor avea posibilitatea sa calatoreasca fara a-si intrerupe sedintele de dializa, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate. Accesarea acestui program se poate face prin programare cu cel putin doua saptamani inainte la Telefonul Pacientului: 0723.550.123.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.