Pastilele Ecstasy provoaca efecte similare bolii Alzheimer

Pastilele Ecstasy, consumate in mod ilegal la unele petreceri pentru a stimula senzatiile de euforie, sunt un permanent subiect de dezbateri si cercetari. Un nou studiu arata ca acest drog poate cauza alterari cronice ale functiei cognitive, producand efecte similare maladiei Alzheimer.

Oamenii de stiinta s-au folosit de tehnici imagistice (RMN) pentru a studia maniera in care se activeaza creierul expus la stimuli vizuali, la persoanele care luasera Ecstasy cu doua saptamani inaintea analizelor si la persoanele care nu luasera drogul niciodata.

Citeste si:  Brânza, doza ta de calciu

La persoanele care consumasera Ecstasy, acestia au descoperit o intensificare a activarii cerebrale (hiper-excitabilitate) in trei zone ale creierului asociate cu procesarea imaginilor, similara celei intalnite la persoanele diagnosticate cu Alzheimer sau care prezinta un risc ridicat de a dezvolta demente.

Excitabilitatea corticala poate fi cronica, de durata sau chiar permanenta, au avertizat cercetatorii. „Atat la pacientii cu Alzheimer, cat si la utilizatorii de Ecstasy se remarca o diminuare a eficientei cerebrale”, a explicat coordonatorul studiului.

Citeste si:  Alimentatia in timpul alaptatului

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.