Patronatul Medicinei Integrative lanseaza proiectul social european dedicat facilitarii accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati

Please select a featured image for your post

Patronatul Medicinei Integrative anunta demararea proiectului social european dedicat facilitarii accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, bugetul proiectului (valoare totala) fiind de 19.750.634 lei.

Grupul tinta al proiectului este format din 800 de persoane cu dizabilitati, selectate din zonele de dezvoltare Bucuresti Ilfov, Centru, Sud-Est si Nord-Vest, dupa cum urmeaza: 200 de persoane cu dizabilitati perceptiv vizuale, 200 cu dizabilitati perceptiv auditive, 200 cu dizabilitati perceptiv motorii si 200 cu alte tipuri de dizabilitati.

Toate aceste persoane vor beneficia de consiliere profesionala si psihologica in cadrul centrelor infiintate, iar 420 dintre acestea vor participa la cursuri de formare profesionala.

Noutatea acestui proiect este reprezentata de dezvoltarea si furnizarea programelor de formare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati: 240 de persoane in domeniul creatiei publicitare, 60 in domeniul resurselor umane si 120 formate profesional in domeniul tehnologiei informatiei. Toate cursurile au acreditare din partea CNFPA – Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Citeste si:  Concluziile dezbaterii publice "Efectele Non-Motorii ale Bolii Parkinson"

Obiectivele proiectului sunt: facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, identificarea celor mai bune practici europene de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati, cresterea competentelor, cunostintelor si a stimei de sine a persoanelor cu handicap, medierea si coordonarea reinsertiei sociale prin consolidarea relatiei dintre mediul de afaceri si persoanele cu dizabilitati, constientizarea societatii civile cu privire la drepturile si facilitatile de care ar trebui sa beneficieze persoanele din grupul tinta.

Citeste si:  Cele mai frecvente 5 boli de piele

Un obiectiv important este dezvoltarea de parteneriate cu organizatii non-profit si organizatii orientate spre profit in vederea dezvoltarii economiei sociale in Romania, respectiv cu 25 de ONG-uri si 25 organizatii de profit, din cele trei macroregiuni.

Echipa de proiect se va deplasa pentru vizite de lucru la partenerii transnationali in vederea schimbului de experienta, va infiinta centre in trei dintre zonele de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti Ilfov (Bucuresti), Centru (Brasov) si Sud Est (Constanta) in cadrul carora vor fi realizate sesiuni de consiliere psihologica, profesionala, mentorat, tutoriat si sesiuni de formare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, se vor dezvolta parteneriate cu actori relevanti din mediul economic si campanii de constientizare cu privire la drepturile persoanelor din grupul tinta. Se vor constitui 16 grupuri de lucru si vor fi organizate seminarii in regim transnational.

Citeste si:  Nevoia de "a lua o pauza" este dictata doar de mintea noastra

La finalul proiectului, Patronatul Medicinei Integrative va contribui la dezvoltarea economiei sociale prin cele trei centre formate pentru persoanele cu dizabilitati, prin ghidul de bune practici cu privire la metodele de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati, prin parteneriatul cu actorii relevanti din mediul economic si prin consilierea a 800 de persoane cu handicap si formarea a 420 dintre acestea in vederea facilitarii accesului pe piata muncii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.