Pe 27 septembrie, vino la cross si pune-ti inima la treaba!

Please select a featured image for your post

Cu prilejul “Zilei Mondiale a Inimii”, Societatea Romana de Cardiologie organizeaza duminica (27 septembrie) un cross in Parcul Carol din Bucuresti, incepand cu orele 10:30. Crossul va fi dublat de o serie de activitati conexe: cei interesati isi pot masura greutatea, inaltimea si indicele de masa corporala in locurile special amenajate din Bucuresti Timisoara si Iasi.

Fiecare participant va primi un material informativ cu recomandarile necesare pentru “a-si pune inima la treaba” – sloganul Zilei Mondiale a Inimii din acest an, si a lupta importiva Hiper 3G.

De asemenea, Societatea Romana de Cardiologie, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, isi contureaza o strategie pe termen lung referitoare la preventia bolilor cardiovasculare, a carei implementare va incepe cu programul de screening populational cu scopul constientizarii populatiei referitor la riscul cardiovascular si la interventia imediat pentru optimizarea stilului de viata. Acest parteneriat, alaturi de alianta cu toate societatile nationale ce lupta impotriva aterosclerozei, reprezinta garantia punerii in practica a unor masuri ce pot reduce mortalitatea cardiovasculara din Romania cu 10 – 15% in decursul a  5 ani.

Citeste si:  Ceaiul negru creste riscul de artrita reumatoida

Pana in prezent, Societatea Romana de Cardiologie a lansat o serie de actiuni de preventie dedicate publicului larg. Dintre acestea pot fi amintite: “Masoara pentru a controla!” – campanie de constientizare a efectelor negative ale hipertensiunii arteriale, derulata in perioada octombrie – noiembrie 2008, sub coordonarea Prof. Dr. Eduard Apetrei; Seria de brosuri “Pentru o Inima Sanatoasa” – publicate in 2008 si 2009 sub coordonarea Prof. Dr. Dragos Vinereanu; Actiunea “Invata sa Salvezi o Viata!” – avand ca obiectiv invatarea tehnicilor de resuscitare si fiind derulata in 19-20 septembrie 2009 la Sinaia, sub coordonarea Vicepresedintelui SRC, Dr. Gabriel Tatu-Chitoiu; precum si constituirea Forumului Roman de Preventia a Bolilor Cardiovasculare – eveniment axat pe trei teme principale cum sunt lansarea programului HEARTSCORE, crearea unei aliante profesionale multidisciplinare si realizarea unei colaborari directe intre polul porfesional medical si cel politic.

Citeste si:  Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Pentru viitorul apropiat, Societatea Romana de Cardiologie isi propune lansarea unei campanii de informare in scoli, in cadrul careia elevii sa primeasca saptamanal mesaje pentru adoptarea unui stil de viata optim, precum si alinierea la legislatia si prevederile Uniunii Europene in ceea ce priveste etichetarea produselor alimentare in vederea stabilirii impactului pe care il au asupra sanatatii.

Citeste si:  Pacientii cu GERD trebuie sa-si tina greutatea sub control

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.