Pe 3 septembrie, haideti la maraton, in parcul Izvor din capitala!

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Houston NPA ii invita pe toti pasionatii sportului in aer liber, copii, tineri si adulti, sa vina sambata 3 septembrie de la orele 10 in Parcul Izvor sa alerge pentru si alaturi de persoanele cu autism.

„Maratonul Autismului” este primul eveniment organizat in cadrul campaniei nationale „Omul din spatele autismului”. Campania se desfasoara in perioada august-decembrie 2011 si are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburarile din Spectrul Autist, in cazul adolescentilor si adultilor, dar si strangerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale in Soveja, judetul Vrancea, un centru rezidential si de lucru dedicat adolescentilor si adultilor cu autism.

Citeste si:  Dieta pentru alaptare

Organizatorii doresc sa atraga atentia opiniei publice asupra problemelor cu care se confrunta tinerii si adultii cu autism, sa traga astfel un semnal de alarma la complicatiile si greutatile intampinate de autisti, viata lor fiind un maraton continuu, o cursa lunga cu obstacole, la care societatea civila nu poate fi indiferenta.

Citeste si:  Herpesul bucal, neplacut si inestetic

Totodata, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Houston NPA doresc sa incurajeze responsabilitatea sociala individuala, oferind-le pasionatilor de alergare oportunitatea de a fi alaturi de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora si de a le purta mesajul mai departe.

Organizatorii propun participantilor 2 trasee: unul pentru copii (cu varsta pana in 14 ani) de 1 km si unul pentru adulti, de 3 km (fara limita de varsta).

Startul se va da la ora 10:00 pentru copii si la ora 11 pentru adulti, iar concurentii se pot inscrie in ziua evenimentului la standurile amenajate in Parcul Izvor, incepand cu ora 8:30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.

Citeste si:  Factorii care pot crea dezechilibre la nivelul zonei intime

In parc va amplasata o urna speciala pentru donatii, suma stransa fiind folosita la construirea Case Familiale in Soveja, judetul Vrancea dedicata adolescentilor si adultilor cu autism. Suma stransa in aceasta urna va fi comunicata ulterior pe siteul ANCAAR.

Cei interesati de participare se pot inscrie la eveniment si pe pagina de Facebook.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.