Periajul profesional: ce este si cand apelam la el?

Periajul profesional este o manopera extrem de frecvent efectuata in cabinetul de medicina dentara, care presupune o curatare mai atenta si riguroasa a tuturor suprafetelor dentare. De obicei, manopera este efectuata la indicatia medicului dentist in urma unei examinari atente si, uneori, a folosirii in scop demonstrativ a unei solutii revelatoare a placii bacteriene.

Aceasta coloreaza pelicula existenta pe suprafata dintilor datorata unei neigienizari sau a unei igienizari necorespunzatoare.

Scopul periajului profesional este acela de a igieniza corespunzator suprafata fiecarui dinte in parte, de a indeparta placa bacteriana si diferitele coloratii superficiale de pe dinti si de a stimula circulatia locala. Pasta utilizata pentru periajul profesional este mai abraziva fata de pasta de dinti utilizata pentru periajul zilnic, de aceea, nu este recomandata utilizarea frecventa.

Citeste si:  Micul dejun le poate ajuta pe adolescente sa nu ia in greutate

In cazul in care, in urma periajului profesional se constata persistenta unor coloratii pe suprafetele dintilor, s-ar putea sa fie necesara efectuarea unui detartraj.a unei igienizari cu Air-Flow (prin proiectarea unui jet de particule foarte fine de bicarbonat catre suprafetele dintilor si care asigura indepartarea biofilmului care se depune pe dinti, lucrari protetice sau orice alte suprafete dure din cavitatea bucala. Procedeul asigura reducerea numarului de bacterii, favorizeaza refacerea tesuturilor gingivale prin masajul bland realizat de jetul de apa, dar si de pudra.

Citeste si:  De ce apar pistruii si cum ii tratam?

Periajul profesional este complet lipsit de durere, nu necesita mai mult de o sedinta de tratament pentru realizare; senzatia de prospetime obtinuta in urma unei igienizari profesionale este de neegalat.

Articol realizat de dr. Klara Papuc si dr. Alexandru Pavel, in Ghid de Igiena Oro-Dentara

Descarcati gratuit Ghidul de Igiena Oro-Dentara, pentru mai multe informatii si sfaturi legate de ingrijirea danturii!

Citeste si:  "Ziua Miscarii" se sarbatoreste pe Bld. Aviatorilor!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.