Persoanele cu dizabilitati intelectuale in practica la Filarmonica Banatului

Please select a featured image for your post

6 persoane cu dizabilitati intelectuale incep marti, 14 septembrie, programul de practica in cadrul Filarmonicii Banatului din Timisoara, prin proiectul „Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”, finantat de Fundatia United Way Romania.

„Aceasta actiune are un dublu rol: unul de a dezvolta abilitatile de munca in domeniul curateniei pentru cele 6 persoane cu dizabilitati intelectuale, pentru ca mai apoi sa isi poata gasi un loc de munca, si unul de solidaritate cu artistii Filarmonicii la finalizarea activitatilor de curatenie, ca urmare a renovarilor recente”, a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara.

Citeste si:  Regimul de Detoxifiere ?

Este cel de-al cincilea stagiu de practica desfasurat in cadrul acestui proiect, prin care 30 adulti cu dizabilitati intelectuale, au sansa sa isi dezvolte abilitatile si sa se familiarizeze cu un loc de munca, cu un program, pentru responsabilizarea si dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, in vederea facilitarii unei viitoare angajari.

Citeste si:  Cum sa fiti in forma in sezonul rece

Astfel, in perioada 14-28 septembrie, 4h/zi, cei 6 adulti cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai serviciilor Fundatiei „Pentru Voi”, sprijiniti de un reprezentant al „Pentru Voi”, desfasoara in cadrul Filarmonicii Banatului diferite activitati de curatenie – spalat geamuri, curatat mocheta, spalat podele etc.

Aceasta activitate are ca scop sprijirea celor 6 beneficiari pentru a-si dezvolta abilitatile de munca, de socializare si comunicare in cadrul unui loc de munca obisnuit, de familiarizare cu aspectele ce tin de angajarea pe piata libera a muncii.

Citeste si:  Clinica Oculus le ofera pacientilor oportunitatea efectuarii de operatii pe credit, cu dobanda zero

Pentru mai multe informatii puteti accesa www.pentruvoi.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.