fbpx

Peste 11.500 de cazuri de abuz asupra copiilor inregistrate in 2009, in Romania

Please select a featured image for your post

Dintre cele 11.686 de cazuri de abuz inregistrate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului in 2009, 1.326 au reprezentat abuz fizic, 1.151 abuz emotional, 572 abuz sexual si 8.101 cazuri de neglijare in familie, informeaza un comunicat de presa al Salvati Copiii Romania.

La nivel national, exista o predilectie a abuzului asupra copilului in regiunile nord-est (607 cazuri de abuz din 3040 reprezentand totalul cazurilor de abuz raportate in anul 2009), si respectiv sud-est (548 de cazuri). In cadrul centrelor de consiliere ale Salvati Copiii sunt inregistrate peste 350 cazuri pe anul 2010: 88 abuz emotional, 53 abuz fizic, 34 abuz sexual, 21 neglijare in familie, 14 trafic sau risc de trafic si 140 alte tulburari comportamentale.

Citeste si:  Sfaturi pentru prevenirea infectiilor respiratorii

Pe 19 noiembrie, cand la nivel international este marcata Ziua Mondiala de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, Organizatia Salvati Copiii Romania trage un semnal de alarma asupra repercusiunilor severe pe care abuzul asupra copilului le are asupra intregii dezvoltari psiho-emotionale ulterioare.

„Atunci cand sunt in mod frecvent confruntati cu situatii de abuz, copiii devin retrasi, nesiguri, lipsiti de incredere in sine si in ceilalti, au un randament scolar scazut si manifesta dificultatii de comunicare cu cei de aceeasi varsta pe care ii evita ori fata de care devin agresivi”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii.

Din 2008, Organizatia Salvati Copiii, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii. Tineretului si Sportului, implementeaza proiectul national „Tinerii impotriva violentei”, al carui obiectiv major este reducerea incidentei violentei asupra copiilor in mediul scolar. Pentru perioada noiembrie 2010 – septembrie 2011, Salvati Copiii isi propune informarea si educarea a 13.200 elevi din intreaga tara prin intermediul cadrelor didactice formate; realizarea unui Caiet al elevului pe baza informatiilor prezentate in suportul de curs al programului anti – violenta; realizarea unui Ghid de buzunar cu informatii destinate dezvoltarii personale a copilului si prevenirii situatiilor de violenta precum si desfasurarea de workshop-uri cu parinti, profesori, voluntari, copii si consilieri scolari.

Citeste si:  8 sfaturi pentru o sanatate de invidiat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.