Peste 1600 de cadre medicale beneficiaza de formare profesionala specifica in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor

Please select a featured image for your post

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, in calitate de autoritate contractanta, Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Constanta si Spitalul clinic de copii Brasov, in calitate de parteneri nationali, au anuntat lansarea proiectului „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional”, avand o perioda de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 55.18355,76 RON.

„Arsura este cea mai mare urgenta medico-chirurgicala, cel mai grav accident care i se poate intampla unei fiinte umane iar acest program este unul foarte ambitios ce isi propune sa dea expertiza la peste 1600 de doctori si asistente de pe intreg teritoriul tarii. Va fi un program de anvergura, cu un impact medical major”, a declarat managerul de proiect si manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, prof. univ dr. Dan Mircea Enescu in cadrul conferintei de presa pentru lansarea proiectului.

Citeste si:  Lupta impotriva stresului si a oboselii cu exercitii de fitness

Obiectivul general al proiectului il reprezinta „dezvoltarea competentelor medicale pentru personalul medical in domeniul terapiei medico-chirurgicale de urgenta a arsurilor pentru copii cu varsta intre 0-4 ani la nivel multiregional”. Proiectul isi propune sa realizeze formarea profesionala specifica in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor prin folosirea sistemului de videoconferinta si utilizarea platformei de instruire elearning. Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 1690 de cadre medicale, reprezentand 560 de medici si 1130 asistenti medicali.

Citeste si:  Cheia relatiilor fericite: timpul petrecut impreuna cu alte cupluri

„Ma simt onorat ca pot participa la standardizarea tratamentului copiilor arsi in Romania. In fata bolii fiecare copil trebuie sa aiba aceeasi sansa. Centrul de la Constanta se afla intr-o zona privata de participarea si prezenta cadrelor de specialitate care sa aiba pregatirea necesara in ingrijirea arsilor, asa ca acest program este extrem de bine venit pentru aceasta zona”, a declarat in cadrul conferintei prof. univ. dr. Ion Bordeianu de la Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva a Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Constanta, partener national proiect in cadrul acestui proiect.

Citeste si:  Neti Sandu va recomanda mancarurile specifice zodiei dumneavoastra!

Proiectul contribuie la utilizarea eficienta a capitalului uman deosebit de valoros existent in prezent in sistemul medical romanesc, reprezentat de specialistii din domeniul urgentelor medicale pentru copii si care, prin interventia lor nemijlocita, contribuie la reducerea mortalitatii.

„In tratarea acestor copii cea mai valoroasa dotare este creierul doctorului, sa stii ce se intampla cu acel copil. Iar acest proiect ne va furniza expertiza necesara ca sa putem da o sansa in plus tuturor copiilor arsi”, a mai declarat prof. univ dr. Dan Mircea Enescu.

Mai multe informatii privind programul pot fi obtinute prin e-mail, la office@spitaluldecopii.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.