Peste 1 milion de romani sufera de astm, avertizeaza specialistii

Please select a featured image for your post

Medicii pneumologi trag un semnal de alarma: peste 1 milion de romani sufera de astm. Cea mai mare pondere este inregistrata in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-8 ani, astfel ca 1 din 20 de copii cu varsta scolara sufera de astm bronsic.

Societatea Romana de Pneumologie organizeaza in data de 3 mai 2011, ora 11.00, la Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta, sala UIP, conferinta de presa cu tema „Astmul poate fi controlat”, pentru a marca Ziua Mondiala a Astmului.

Citeste si:  Tratarea bolilor

Speakerii conferintei vor fi: Prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, care va discuta despre incidenta tot mai mare a astmului in Romania si despre managementul acestei afectiuni si prof.univ.dr. Miron Bogdan, Presedintele Comisiei de Pneumologie din cadrul Ministerului Sanatatii, care va dezbate subiectul: Controlul astmului Standardul terapiei moderne.

In cadrul evenimentului vor fi prezenti si pacienti cu astm care vor povesti despre cum au reusit sa-si tina sub control boala, bucurandu-se astfel de o viata normala si activa.

Citeste si:  Calculatorul ca manifestare a unei disperarii interioare

Jurnalistii participanti vor beneficia de teste de spirometrie, cea mai simpla investigatie pentru diagnosticarea astmului. Ziua Mondiala a Astmului este un eveniment care se desfasoara anual sub egida Global Innitiative for Asthma (GINA).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.