Peste 2000 de cadre medicale la Targul International de Cariere Medicale – BUCURESTI

Please select a featured image for your post

Oferte pentru locuri de munca permanente si temporare, salarii de la 3000 de euro in sus sau chiar 2000 de lire/saptamana ca Resident Medical Officer in spitalele private din Marea Britanie, oportunitati de dezvoltare profesionala excelente, cursuri de limba straina pentru medici si familiile acestora, asistenta in procesul de inregistrare si relocare sunt doar cateva dintre avantajele oferite de angajatori medicilor ieseni in cadrul Targului International de Cariere Medicale care a avut loc la BUCURESTI in acest weekend.

Peste 2000 de medici tineri si medici cu experienta, farmacisti, asistenti medicali, dentisti, studenti la medicina sau proaspeti absolventi au vizitat sambata si duminica Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical si farmaceutic din Europa si primul care a fost realizat in Romania. Targul este organizat bianual de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), in colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru Romania.

„Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice a ajuns in toamna aceasta la a V-a editie in Romania, ultimul eveniment din toamna aceasta avand loc la Bucuresti. Numarul vizitatorilor a fost peste asteptari si la aceasta editie, foarte multi participati venind chiar din mai multe colturi ale tarii”, a declarat dr. Grzegorz CHODKOWSKI, medic cardiolog polonez, organizatorul Targului.

La aceasta editie din BUCURESTI au fost prezente cu oferte de munca in afara Romaniei cele mai cunoscute agentii de recrutare de nivel european: ID Medical, Helvetia Medicum, Triple West Medical, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, CES Locums, WorkInDenmark.dk, HCL International, EU Health Staff, Victor Wolf Ltd. – Nursing Recruitment, Anne Services, Medic Services France, Global Medics.

Citeste si:  Primele zile departe de cel mic

Targul International de Cariere Medicale BUCURESTI a oferit angajatorilor prezenti ocazia sa intre in contact direct cu medicii si asistentii medicali interesati sa lucreze in sisteme de sanatate din afara Romaniei, sa le explice in ce consta oferta de munca, care sunt avantajele unui job in strainatate, care ar fi salariile pe care le-ar obtine si explicatii cu privire la pasii procesului de recrutare. In afara acestui avantaj major de a intra in contact direct cu recrutatorii, cei interesati s-au prezentat la Targ cu CV-uri intr-o limba de circulatie internationala (engleza, franceza sau germana), putand discuta concret asupra sanselor lor de angajare si asupra etapelor urmatoare pe care trebuie sa le parcurga pentru a fi eligibili pentru un job medical in strainatate.

La aceasta editie din Bucuresti si seminariile informative tinute de organizatori si de recrutatorii prezenti la targ s-au bucurat de succes. Cei interesati au putut afla gratuit informatii despre: cum se poate invata engleza medicala in mod eficient, detalii despre conditiile de munca din spitalele private din Marea Britanie, despre locurile de munca din Germania, Elvetia, Suedia si Norvegia (pentru acestea 2 din urma candidatul si familia acestuia beneficiaza si de cursuri de limba), ce presupun joburile de tip locum (temporare).

Personalul medical care doreste sa inceapa o cariera peste hotare este foarte derutat si la inceput putin informat despre toata procedura pe care trebuie sa o urmeze, despre dosar, despre ce inseamna colaborarea cu o agentie de recrutare, de cate acte este nevoie pentru a putea incepe efectiv munca. Procesul nu este nici usor si nici rapid, iar o colaborare foarte buna cu agentia de recrutare internationala este cruciala, iar candidatul trebuie sa inteleaga importanta acestei agentii si rolul intermedierii, agentia fiind practic angajata de spitale private/spitale de stat/clinici/centre medicale/farmacii,etc sa gaseasca candidatul cel mai bun pentru un anume post.

Citeste si:  In functie de ce standarde decoram camera copilului ?

Asadar, foarte multe intrebari la Targ au fost legate de procesul de recrutare si modalitatea de gasire a unui loc de munca in afara. Pasii initiali sunt urmatorii: participarea la Targul International de Cariere Medicale (MedPharmCareers), discutii si contactarea agentiilor de recrutare, colectarea de date si informarea asupra ofertelor si conditiilor.

Apoi urmeaza completarea CV-ului medical dupa un anumit formular si intocmirea dosarului medical (diplome de studiu, adeverinte si autorizatii, obtinerea Certificatului de Conformitate, legalizari, analize medicale, scrisori de recomandare, test de limba straina-dupa caz, inscrieri si cursuri speciale-dupa caz, livrarea documentelor si obtinerea echivalarilor), interviul individual cu recrutatorii in tara de origine, interviul cu viitorul angajator in tara unde s-a aplicat si vizita la viitorul loc de munca, decizia finala si semnarea contractului de munca.

„Acest proces poate dura in medie intre 1 luna si 6 luni, totul depinde de durata obtinerii Certificatului de Conformitate si actelor de la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor. De indata ce medicii au aceste certificate, inregistrarea in sistemul de sanatate britanic nu dureaza mai mult de 3-4 saptamani de exemplu. Limba straina este de asemenea o chestiune care implica timp pentru a deveni fluent in engleza, franceza sau germana. Daca se decid sa munceasca in Scandinavia, agentiile care recruteaza pentru Suedia, Norvegia sau Danemarca ofera cursuri de limba gratuite si cursuri de adaptare atat pentru medic, cat si pentru familia acestuia. In principiu, costurile suportate de candidat sunt cele pentru obtinerea si legalizarea actelor si cele pentru taxele de inregistrare la autoritatile nationale care reglementeaza practica medicala in tara unde va lucra”, a explicat Simona OPREA din partea Houston NPA, compania care promoveaza evenimentul pe piata din Romania.

Citeste si:  Ce mancam ca sa fim sanatoase

In ceea ce priveste numarul ofertelor cu care angajatorii au venit la Targ, sunt disponibile aproximativ 4000-5000 in toata Europa, care se adreseaza tuturor participantilor la aceste Targuri, nu numai celor din Romania, ci si celor din restul tarilor unde se desfasoara Targul in aceasta toamna. Printre specializarile medicale cele mai cautate de recrutatori in toate cele 4 orase din Romania s-au numarat anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, chirurgia si medicina generala.

Tarile in care au fost oferite cele mai multe joburi in cadrul editiei a 5-a din Romania sunt: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franta, Elvetia, Belgia, Norvegia si Spania.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.