Peste 2000 de copii si tineri cu autism vor beneficia de consiliere si terapie gratuite

Please select a featured image for your post

Incepand din luna februarie, specialistii vor lucra cu 2.000 de copii si tineri cu tulburari de spectru autist.
80 de monitori si 500 de profesionisti in interventii terapeutice de recuperare a persoanelor cu autism au fost formati in perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, intr-un program sustinut de lectori romani si straini, desfasurat in cadrul proiectului „Si ei trebuie sa aiba o sansa! – Program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist”, derulat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului si cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.

Citeste si:  Alergii de toamna

Instruirea teoretica a profesionistilor a avut loc in cadrul a 8 sesiuni de formare organizate in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara, la care au participat psihologi, psihoterapeuti, consilieri psihologici si psihopedagogi din intreaga tara.

Incepand cu luna februarie 2012, cei 500 de profesionisti in interventii terapeutice vor intra intr-o perioada de 6 luni de practica monitorizata, in timpul careia vor lucra efectiv cu copii cu autism si vor raporta progresele inregistrate. Fiecare dintre cei 500 de specialisti va asista intre 3 si 5 cazuri de copii cu autism, iar la sfarsitul perioadei de practica monitorizata va avea loc certificarea profesionistilor formati.

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre dintii sensibili?

activitatii de recuperare a persoanelor cu TSA isi vor imbunatati activitatea prin aplicarea informatiilor, cunostintelor sau tehnicilor de lucru dobandite la aceste cursuri, in cadrul serviciilor in care activeaza in prezent (DGASPC, mediul ONG, sectorul privat etc.) si in cadrul celor 40 de centre de consiliere si terapie infiintate prin intermediul proiectului, care vor fi deschise la nivel national, incepand cu luna februarie 2012.

Proiectul „Si ei trebuie sa aiba o sansa! – Program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist” urmareste cresterea sanselor de integrare sociala si, ulterior, de acces pe piata muncii, a copiilor si tinerilor afectati de autism, prin diagnosticare precoce si facilitarea accesului la servicii si programe de recuperare si asistenta specializata.

Citeste si:  Schimbarile de dispozitie ale parintelui predispun copilul la tulburari afective

Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durata de 3 ani si beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeste in oameni!”

Pentru toate detaliile va invitam sa vizitati www.autism.raa.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.