Peste 400 persoane au participat la Crosul Padurii, derulat la finalul lunii mai 2011

Please select a featured image for your post

327 de adulti si 78 de copiii au alergat pentru impaduriri, familiile acestora au asistat iar 50 voluntari si-au acordat spijinul cu scopul de a atrage atentia asupra starii padurilor din Romania si de a stange fonduri necesare impaduririlor in cadrul proiectului „Adopta un copac!”, la cea de-a III-a editie a Crosului Padurii, defasurata pe 29 mai 2011, in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Duminica, 29 mai, Parcul Tineretului a gazduit cea de-a III-a editie a Crosului Padurii, organizata de ViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club. Crosul reprezinta primul antrenament oficial al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011, si continua o traditie de trei ani in sustinerea proiectului de impadurire
„Adopta un copac!”, un proiect al asociatiei ViitorPlus. Acest proiect reprezinta cauza de mediu a Maratonului si, deoarece se apropie Ziua Internationala a Mediului, s-a decis organizarea Crosului Padurii cu scopul de a deschide seria de antrenamente a Maratonului si de a strange fonduri pentru impaduriri.

Citeste si:  O piele fara celulita, riduri si vergeturi!

405 alergatori au fost prezenti, contribuind prin donarea unei taxe de inscriere, dar si a unei cantitati de minim 3 kg de deseuri de hartie per participant in vederea reciclarii. Astfel, s-au colectat 2.036 de kilograme de hartie ce urmeaza a fi reciclata si fonduri pentru plantarea a 4.000 de puieti in cadrul proiectului „Adopta un copac!”.

Citeste si:  Femeile prea slabe risca un avort spontan in primele trei luni de sarcina

Participantii au avut parte de un program diversificat, putand alege intre cursa de 10, 3 si 1 km, cea din urma fiind rezervata copiilor. Au fost acordate premii primilor 3 clasati in fiecare cursa si pentru fiecare categorie de varsta.

Pe parcursul Crosului si dupa acesta s-au desfasurat activitati distractive si educative. Copiii s-au transformat in personaje de poveste prin facepainting cu cei de la Vizoo si au aflat lucruri noi despre mediu cu „Profesorii trasniti” de la Fun Science si toti alergatorii s-au putut racori cu limonada pregatita de voluntarii ViitorPlus.

Citeste si:  Homeopatia, o metoda de tratament fara efecte adverse

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.