Pierderea kilogramelor in plus reduce durerile articulare la pacientii cu osteoartrita

Scaderea in greutate poate contribui la reducerea durerilor de genunchi la pacientii cu osteoartrita, sunt de parere cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Pennsylvania (Statele Unite). In urma unui studiu cu subiecti obezi, acestia au remarcat o crestere a mobilitatii genunchiului dupa pierderea kilogramelor in exces.

„Cercetarea noastra, avand ca subiecti pacienti obezi recent diagnosticati cu osteoartrita a genunchiului, a demonstrat ca acei pacienti care au fost supusi unei operatii de by-pass gastric si au pierdut astfel circa 25 kilograme in primele sase luni, au manifestat o reducere semificativa a dureriilor si o crestere a mobilitatii genunchiului. De asemenea, calitatea vietii si volumul de exercitii fizice zilnice s-au imbunatatit, fara a fi nevoie de un alt tratament antiartritic”, a explicat dr. Christopher Edwards, coordonatorul programului.

Citeste si:  Ce facem cand viata devine un loc prea "aglomerat"?

Reducerea durerii si cresterea mobilitatii au fost vizibile la toti pacientii inscrisi in program, in diferite grade. Desi primul de acest gen, studiul ofera rezultate promitatoare pentru cresterea calitatii vietii pacientilor cu osteoartrita care sunt supraponderali si obezi.

Sursa: Medindia


Un comentariu
  1. Fetelor,e foarte adevarat acest lucru.Desi nu sufar de osteoartrita,din cauza kiliogramelor pe care le-am acumulat de-a lungul timpului,am suferit mereu de dureri articulare,de stomac si am prezentat simptomele colonului iritabil.Dupa ce am tinut o cura de detoxifiere,toate aceste afectiuni au disparut.ACUM SIMT CA TRAIESC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.