Pilula de a doua zi, disponibila la automat

In timp ce in unele tari, chiar si occidentale, inca exista controverse in jurul contraceptiei de urgenta , Universitatea din Pennsylvania a decis sa vina in ajutorul studentelor mai neprecaute si a introdus la vanzare pilula – nu la farmacie, ci la un automat amplasat intr-un cabinet privat din cadrul institutiei institutiei, unde sunt disponibile si alte medicamente, in general antiinflamatoare, analgezice si vitamine.

Citeste si:  Ritualuri spiritualitate

Potrivit reglementarilor din SUA, Plan B (denumirea sub care este vanduta pastila de a doua zi in America), este eficienta doar daca este administrata in primele 72 de ore de la contactul sexual si nu poate fi vanduta decat tinerelor cu varsta de peste 17 ani. Or, potrivit lui Peter Gigliotti, director de comunicare in cadrul universitatii, toate studentele de aici au depasit acest prag de varsta.
Tot el a explicat CNN ca s-a luat aceasta decizie in urma unui sondaj care a relevat ca 85% din studenti si-au exprimat dorinta de a avea acces facil la aceasta metoda contraceptiva . Totusi, trebuie retinut ca automatul este pozitionat in cabinetul medical al campusului, existand o evidenta a studentelor care isi achizitioneaza Plan B, pentru a preveni abuzul (nu ca aceasta evidenta nu ar putea fi usor „pacalita”).

Citeste si:  Copii destepti daca beti vin in timpul sarcinii

Din februarie, de cand pilula de a doua zi este comercializata la respectivul automat, au fost vandute cam 500 de unitati, conform datelor puse la dispozitie de oficialii universitatii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.