Platforma cobas* 4800, solutie Roche pentru testarea virusului Papilloma uman

Please select a featured image for your post

In multe tari, in prezent, metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin este examenul citologic. Totusi testul Papanicolau prezinta si puncte slabe, analizele citologice fiind subiective in cea mai mare parte si eficiente doar daca sunt efectuate la intervale de timp relativ scurte.

„Cel mai mare neajuns insa il reprezinta nivelul scazut de sensibilitate, dupa cum a demonstrat un studiu al institutului american de sanatate Kaiser Permanente, in care 32% din carcinoamele cervicale invazive sunt asociate cu rezultate fals-negative la testul Papanicolau”, a declarat dna. Dr. Mihaela Badea, Managing Director Micomi, in cadrul conferintei de presa organizate de Roche Romania Diagnostics Division cu prilejul implinirii a doi ani de la intrarea pe piata din Romania.

Citeste si:  Medicament antiobezitate, descoperit intamplator

Roche a anuntat recent ca datele obtinute in urma studiului ATHENA (Addressing THE Need for Advanced HPV Diagnostics) sustin ca 1 din 10 femei in varsta de cel putin 30 de ani si testate HPV 16/18 pozitiv prin metode moleculare au avut modificari precanceroase la nivelul colului uterin, in ciuda rezultatelor Papanicolau normale.

Citeste si:  Dependenta de nicotina, influentata de bagajul genetic

Pentru screening-ul molecular si genotiparea automata a virusului Papilloma uman, Roche lanseaza platforma cobas* 4800. Prin metoda screening-ului molecular sunt vizate 14 tipuri de HPV cu grad crescut de risc, indeosebi genotipurile 16 ?i 18. Aceste tipuri sunt responsabile pentru aproximativ 70% din carcinoamele de col uterin.

Tipurile de HPV cu risc crescut sunt asociate si cu alte cancere anogenitale, precum si cu cancere de gat si cap, atat la femei cat si la barbati. Unele tipuri de HPV de risc scazut (de exemplu 6 si 11) sunt cauza condiloamelor genitale la ambele sexe. In asociere cu testarea HPV, sunt disponibile si teste de depistare a Chlamidia trachomatis si Neisseria gonorrhoeae, doua infectii serioase din sfera sexuala, ce intereseaza ambele sexe.

Citeste si:  III. Distonia oromandibulara (distonia craniana)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.