fbpx

Populatiile care consuma regulat Omega-3, mai longevive

Este dovedit statistic ca locuitorii tarilor dezvoltate au o viata mai lunga cu 15-20 de ani decat in urma cu un secol. Cu 100 de ani in urma, speranta de viata a francezilor abia ajungea la 49 de ani, iar acum este de aproape 84 de ani pentru femei si 77 de ani pentru barbati. Vom aduna cate douasprezece luni suplimentare la fiecare patru ani de evolutie medicala!

Uimitoarele progrese ale stiintei si ale medicinei, ce au permis controlul asupra unor maladii pana de curand rebele, modificarile survenite in mediul nostru de viata si in alimentatie, atentia sporita acordata mediului in care traim, toate aceste progrese au ca efect prelungirea sperantei de viata.

Femeile nipone si-au pastrat in 2006, pentru al 22-lea an consecutiv, titlul de cele mai longevive din lume, cu o speranta de viata record de 85,81 ani, potrivit unui anunt facut de guvernul de la Tokyo. Speranta de viata a japonezilor a crescut „pentru ca s-au inregistrat progrese extrem de importante privind prevenirea principalelor cauze de mortalitate din Japonia: cancerul, maladiile cardiace si atacurile cerebrale”, a explicat un responsabil al ministerului nipon al sanatatii.

Citeste si:  8 sfaturi pentru un fumat mai... sanatos!

Femeile nipone traiesc cel mai mult, urmand apoi semenele lor din Hong Kong (84,6 ani) si femeile din Islanda, Spania, Franta, potrivit informatiilor Natiunilor Unite. Islandezii sunt cei care traiesc cel mai mult – 79,4 ani, fiind urmati de barbatii din Hong Kong si Japonia cu 79 de ani. Gratie obiceiurilor alimentare sanatoase si a sistemului sanitar eficient, aceste tari se mandresc cu populatiile cele mai longevive din lume.

Si mai exista o explicatie, asa cum a lasat sa se inteleaga Presedintele Islandei, cu ocazia vizitei in Romania: „Vreau sa va recomand un produs, intrucat, ca orice islandez, iau Ulei de peste Lysi aproape in fiecare zi, acest remediu traditional fiind foarte popular in Islanda”, spunea demnitarul. S-a observat, s-a studiat si s-a dovedit o legatura directa intre consumul de peste si longevitate, tarile cu populatii longevive avand o alimentatie bazata pe cantitati insemnate si zilnice de peste. In conditiile diversificarii alimentatiei, renuntarea la consumul zilnic de peste duce la necesitatea inlocuirii cu suplimente din ulei de peste de buna calitate, cu continut mare de acizi grasi Omega-3.

Citeste si:  Stiati ca fumatul creste riscul de aparitie a afectiunilor gingivale?

Acizii grasi Omega-3 intra in componenta membranelor celulare, pe care le fac mai flexibile, favorizand fluxurile complexe de la nivelul membranelor, asa incat organismul va functiona mai bine in totalitate. Efectele antioxidante, regenerarea celulara, protectia imunitara, protectia impotriva bolilor coronariene, trebuie de asemenea amintite printre multe alte avantaje ale consumului de Omega-3.

„Batranetea este atat de lunga ca nu ar trebui sa inceapa prea devreme”, spunea Mark Twain si este evident ca batranetea incepe prin uzura si degradarea accentuata a organismului, atat in planul fizic cat si spiritual, uzura ce poate fi incetinita si combatuta intr-o oarecare masura, inca de la inceputul vietii.

Citeste si:  Optimismul poate fi "arma secreta" a sistemului imunitar

Se poate spune fara teama de a gresi ca longevitatea incepe din pruncie, bazandu-se pe o sanatate cladita inca din perioada prenatala si mentinerea organismului in perfecta stare de sanatate si vitalitate, de-a lungul intregii vieti, in stransa legatura cu alimentatia si stilul de viata.

Asadar, alaturi de o dieta echilibrata si miscare zilnica, suplimentele alimentare cu Omega-3 (Uleiul pur de peste si Uleiul din ficat de cod) sunt ideale pentru polipatologia seniorilor, dar si pentru a favoriza o imbatranire cat mai lenta, mentinerea functiilor organismului si a aspectului tanar, plin de vigoare. Uleiul din ficat de cod cumuleaza efectele Omega-3 si ale vitaminelor A si D, cu un plus de efecte bune contra osteoporozei.

Evident, cu cat se incepe ingrijirea mai de timpuriu, cu atat efectele sunt mai notabile. Sa ne pastram sanatatea pentru a avea nu doar o viata lunga, ci o viata activa si creativa, plina de bucurii!

Articol pus la dispoziei de Daniela Draghicescu, Saga Sanatate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.