Potentialul anticancerigen al sucului de rodie, descoperit

Noi terapii pentru prevenirea cancerului ar putea fi curand disponibile datorita unei noi descoperiri: sucul de rodie contine o serie de compusi cu potential de a inhiba migrarea celulelor canceroase. In plus, acceasi compusi diminueaza atractia celulele catre semnalul chimic care provoaca evolutia cancerului de prostata cu metastaze la os.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autorii studiului au aplicat suc de rodie pe celule canceroase de cultura, care manifestau rezistenta la testosteron. In urma tratarii cu suc de rodie, o parte dintre celule au murit, in timp ce acelea ramase au prezentat o diminuarea a adeziunii celulare si a abilitatii de migrare.

Citeste si:  Primii dintisori

Aparent, acest efect miraculos se datoreaza mai multor compusi care se regasesc in sucul de rodie, precum fenilpropanoidele, acizii hidrobenzoici, flavonoidele si acizii grasi conjugati.

„Odata identificati acesti compusi, ii putem modifica pentru a le spori efectul inhibitor si a-i folosi mai eficient in prevenirea cancerului de prostata cu metastaze osoase”, au adaugat oamenii de stiinta. Mai mult decat atat, deoarece genele si proteinele implicate in migrarea celulelor canceroase prostatice sunt practic similare celor implicarea in deplasarea altor tipuri de celule canceroase, produsii din sucul de rodie pot avea aplicatii foarte largi in prevenirea diferitelor cancere.

Citeste si:  Cand cel mic face insolatie

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.