Practica farmaceutica si profesia de farmacist dezbatute la Gura Humorului 26-28 noiembrie

Please select a featured image for your post

Houston NPA organizeaza in perioada 26-28 noiembrie 2010 la hotel Best Western din Gura Humorului, „Houston Farma Practic”, a doua manifestare dintr-o serie de evenimente regionale dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie. Aceasta a doua editie se adreseaza farmacistilor din judetele Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani, fiind asteptati aproximativ 200 de participanti.

„Houston Farma Practic” reprezinta o serie de conferinte regionale organizate de Houston NPA cu scopul informarii corecte a farmacistilor si asistentilor de farmacie asupra subiectelor importante din sistemul farmaceutic. Fiecare editie a Houston Farma Practic cuprinde dezbateri legate de particularitatile si provocarile profesiei de farmacist, dar si prezentari despre noutatile existente pe piata de profil.

Coordonatorul stiintific al editiei a doua este prof. dr. Ostin Mungiu, directorul Centrului de Excelenta in Studiul si Terapia Durerii din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi si presedinte al Asociatiei de Algeziologie din Romania.

Citeste si:  Legume ce nu trebuie sa lipseasca

Alti invitati care vor participa: conf. dr. Diana Cimpoesu – coordonator SMURD Iasi, prof. dr. Marin Burlea – presedinte Societatea Romana de Pediatrie, prof. dr. Stela Gotia – medic primar alergologie si imunologie clinica, farm. primar Gabriela Streit – presedinte Colegiul Farmacistilor Iasi, prof. dr. Vasile Cepoi – directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi, prof. dr. Gabriel Ungureanu- medic primar medicina interna si cardiologie, dr. Irina Franciuc, dr. Paul Serban, farm. Luana Grigoras.

Respectand traditia de a crea evenimente in cadrul carora se promoveaza echipa medicala si sistemul centrat pe pacient, Houston NPA a creat acest concept de eveniment in cadrul caruia interactivitatea joaca un rol major, mai mult de o treime din timpul alocat prezentarilor fiind rezervat sesiunilor de intrebari si raspunsuri.

Citeste si:  Cum calmam durerile sinusale?

Programul este acreditat de Colegiul Farmacistilor din Romania, temele prezentarilor fiind alese in urma unui sondaj de opinie regional. In urma sondajului, farmacistii s-au arata interesati de abordarea urmatoarelor teme: relatia medic de familie-farmacist si farmacist-pacient-sistem de asigurari, primul ajutor la nivel de farmacie, interactiunile medicamentoase, nutritie, diabet si obezitate, tratamentul cu antibiotice, alergiile, administrarea de multivitamine, terapia durerii, legislatie farmaceutica, stresul, produse nou lansate pe piata, preventia cardiovasculara, formulari farmaceutice si profesia de farmacist.

Citeste si:  Tenul mixt

La prima editie a Houston Farma Practic desfasurata in iunie 2010 la Sovata au participat 250 de farmacisti si asistenti de farmacie din judetele Mures, Cluj si Alba. Evenimentul a fost creditat de catre Colegiul Farmacistilor din Romania cu 30 de puncte EFC pentru farmacisti si 12 puncte EFC pentru asistentii de farmacie. Coordonatorii primei editii au fost prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si director al Institutului National de Boli Infectioase din Bucuresti si prof. farm. Marius Bojita, presedinte UMF „Iuliu Hatieganu” din Cluj si membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.