Premiera in Romania: EDUCATIE IN LACTATIE SI ALAPTARE – o pista de educatie la nivel national

Please select a featured image for your post

Asociatiile TOTUL PENTRU TINE SI COPILUL TAU (ATTCT) si ProMAMA anunta organizarea, pentru prima data in Romania, a cursului pentru pregatirea examenului in vederea obtinerii competentei de Consultant in Lactatie Acreditat International (IBCLC). Cursul va incepe pe data de 1 Decembrie 2010 si se va desfasara la sediul ProMAMA din Bucuresti.

Cursul a fost conceput si este predat de d-na Marta Muresan, medic primar pediatru, doctor in medicina, IBCLC, coordonator IBLCE (Comitetul International al Examinatorilor Consultantilor de Lactatie) pentru Romania si de d-na Georgeta Musat, moasa licentiata, formator in alaptare, IBCLC.

Citeste si:  Dinti sanatosi

Cunoscand importanta majora pe care o are starea de sanatate si nutritie a copilului si a mamei in radiografia unei natii, cursul Educatie in Lactatie si Alaptare se adreseaza celor interesati de protejarea, incurajarea si mentinerea alimentatiei la san precum si de imbunatatirea calitatii serviciilor de sanatate acordate femeii gravide, lauzei si sugarului printr-o temeinica pregatire profesionala.

Citeste si:  Ce simt cei mici

Consultantul de Lactatie Acreditat International (IBCLC) este o veriga importanta a echipei implicate in ingrijirea mamei si copilului, care poseda cunostinte, abilitati si atitudini specializate in educatia si managementul alaptarii, furnizand ingrijiri competente si cuprinzatoare in situatii de rutina si in circumstante speciale. Consultantii de lactatie recunoscuti in intrega lume sunt numai aceia care au fost acreditati de catre IBLCE pe baza unor examene care cuprind verificarea cunostintelor teoretice si practice. Competenta IBCLC reprezinta standardul de aur al consultantului de lactatie, singura unanim recunoscuta in lume de catre asociatiile profesionale.

Citeste si:  Medicii din Canada avertizeaza ca plasturele anticonceptional are efecte secundare

Pentru mai multe detalii, puteti accesa www.promama.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.