Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune 21-23 iunie 2012, Biblioteca Centrala Universitara, Iasi

Please select a featured image for your post

Iasiul va deveni capitala hipertensiunii arteriale, in perioada 21-23 iunie, cand se va desfasura Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”. Evenimentul este organizat sub egida Academiei de Stiinte Medicale si are girul Societatii Europene de Hipertensiune.

Manifestarea se bucura de prezenta unor personalitati marcante de renume international care vor sustine lucrari in cadrul evenimentului dintre care amintim: prof. univ. dr. Josep Redon – Presedintele Societatii Europene de Hipertensiune, prof. univ.dr. Peter Nilsson, prof. univ. dr. Anthony Haegerty – Presedintele Societatii Internationale de Hipertensiune, prof. univ. dr. Giuseppe Mancia, prof. univ. dr. Margus Viigimaa, prof. univ. dr. Ramon Hermida, prof. univ. dr. Alberto Zanchetti.

Citeste si:  Toamna, atentie la crizele de ulcer!

„Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune se bucura de cele mai bune referinte. Girul Societatii Europene de Hipertensiune, precum si participarea unora dintre cei mai importanti hipertensiologi din lume garanteaza desfasurarea unui eveniment la cel mai inalt nivel stiintific, dar si buna colaborare dintre Societatea Romana de Hipertensiune cu alte societati de profil din lume”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Manifestarea va dezbate tematica hipertensiunii arteriale in corelatie cu alte specializari si va reuni profesionisti din domeniile medicinei interne, cardiologiei, diabetologiei, nefrologiei si medicinei de familie.

Citeste si:  Alunele din soia reduc tensiunea arteriala si colesterolul "rau"

Principalele subiecte abordate in cadrul conferintei sunt: HTA si Diabetul zaharat, Abordarea pacientului cu HTA in cabinetul medicului de familie, HTA si imbatranirea vasculara, HTA si accidentul vascular cerebral, HTA si inima, HTA reno-vasculara, HTA la bolnavul cu
insuficienta renala cronica, Variatiile tensiunii arteriale si riscul cardiovascular, Obezitatea si HTA si HTA hipokaliemica.

In cadrul evenimentului se vor desfasura si patru ateliere despre hipertensiune la care medicii prezenti vor putea participa gratuit. Cele patru ateliere abordeaza ca tematici: masurarea tensiunii arteriale si monitorizarea ambulatorie, polisomnografia in diagnosticul sindromului de apnee in somn, conditiile de aplicare la Forurile Europene de HTA si evaluarea afectarii de organ tinta la pacientul hipertensiv.

Citeste si:  Exercitiile fizice moderat ajuta la scaderea colesterolul la femei

De asemenea, tot la Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune vor fi anuntate si rezultatele Studiului SEPHAR II, al doilea Studiu Epidemiologic asupra Prevalentei Hipertensiunii Arteriale si a Riscului Cardiovascular in Romania, realizat in perioada octombrie 2011 – martie 2012 de Societatea Romana de Hipertensiune, sub egida Ministerului Sanatatii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.