Prima Conferinta Nationala a Societatii Romane de Hemostaza si Tromboza

Please select a featured image for your post

In perioada 5 – 7 noiembrie 2009 a avut loc prima Conferinta Nationala a Societatii Romane de Hemostaza si Tromboza organizata de SRHT in incinta Cercului Militar National din Bucuresti, se arata intr-un comunicat remis ieri (16 noiembrie) de Societate.

Pe durata a 3 zile au fost sustinute in cele doua Sali de spectacole din cadrul Cercului Militar National 7 sesiuni de comunicari stiintifice:

Patologia hemostazei in hemato-oncologie
Patologia hemostazei in obstetrica-ginecologie
Terapia antitrombotica
Sindroame hemoragipare
Aspecte particulare ale patologiei aterotrombotice
Rolul asistentei medicale in patologia hemostazei
Diagnosticul de laborator in hemostaza

Citeste si:  Sanatate versus necesitate

Alaturi de acestea au fost sustinute 6 simpozioane satelit in care au fost prezentate aspecte de ultima ora in diagnosticul si tratamentul afectiunilor hemostazei.

Au participat personalitati din lumea medicala din tara si strainatate, cu o vasta experienta in domeniile abordate, alaturi de cadre medicale (medici cu diverse specialitati, chimisti, biochimisti, oameni de laborator, asistenti medicali si, nu in ultimul rand, medici rezidenti si studenti).

Citeste si:  Normele la legea autismului nu respecta drepturile persoanelor cu TSA

Activitatile desfasurate in cadrul Conferintei SRHT reprezinta, in acelasi timp, proiecte din planul de dezvoltare pe termen scurt si mediu al organizatiei noastre. In acest sens, SRHT isi propune abordarea unui ciclu de cursuri itinerante si mese rotunde, cu tematica din domeniul hemostazei si trombozei, la nivel national, in diverse centre medicale din tara. Prin acest program dorim sa ajutam aceste cadre medicale tinere si exceptionale sa–si exploateze la maxim potentialul chiar in conditiile precare existente in acest moment la nivelul unitatilor spitalicesti din tara.

Citeste si:  Ce simte cel mic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.