fbpx

Prima luna de viata a bebelusului

Please select a featured image for your post

Proaspetele mamici isi doresc cu siguranta sa afle cat mai multe despre puiul lor. Vor sa stie cand acestia vad, cand vine momentul sa vorbeasca sau sa joace cu adevarat. Mamicile curioase trebuie sa citeasca cu atentie acest articol deoarece le dezvaluie schimbarile prin care trece bebelusul lor in prima luna de viata. 1. Aspectul copilului. La o luna, copilul este mult mai frumos. Pielea sa nu mai are culoarea acea rosie, este mult mai curata si mai neteda. Obrajii sunt mai impliniti, iar acum apar si cutele pe coapse. Pielea este acum de culoare roz. Cand bebelusul implineste o luna trebuie cantarit. Acesta trebuie sa castige in greutate. Desigur, unii copii mananca mai mult, deci vor primi mai mult in greutate. Altii mananca mai putin si prin consecinta vor castiga mai putin. Nu trebuie sa iti faci griji. Doar medicul va putea sa iti spuna daca bebelusul tau nu se dezvolta suficient. Daca e asa, iti va recomanda ce trebuie sa faci.
Citeste si:  Care sunt cele 4 instrumente utile in bucatarie?
Important este sa nu te sperii. Nu toti copii cresc la fel. Diferentele dintre copii care cresc mai mult si cei care cresc mai putin nu trebuie sa aiba la baza o stare patologica neaparat.
Linisteste-te chiar daca bebelusul tau are cateva grame in minus sau cu un centimetru in minus fata de cat se cere. Pana la urma nu este o lege absoluta care spune cum trebuie sa fie copii. 2. Ridica capul. La o luna de viata, bebelusul va incepe sa ridice din cand in cand capul. Mai ales daca sta sprijinit pe umar sau pe burtica. La aceasta varsta, muschii gatului sunt mult mai puternici lucru care ii permite bebelusului sa isi ridice capul, chiar si pentru cateva secunde. Tot la o luna, vei observa cum micutul tau isi intoarce capul in lateral. Chiar si asa, nu-l lasa sa stea prea mult cu capul sus. Fii atenta in continuare cum ii sustii capul atunci cand il ridici sau il tii in brate. El face eforturi mari sa-l tina cateva minute sus, dar nu va fi inca in stare sa-l mentina continuu.
Citeste si:  Exercitiile fizice suprasolicitante pot scadea fertilitatea in cazul femeilor
3. Este mult mai atent si comunica mai mult. La o luna, bebelusul tau acorda mare atentie sunetelor. Mai mult decat atat, exprima sunete diferite pentru stari neplacute (de exemplu, daca este ud sau murdar, daca ii este frig sau prea cald, daca simte durere sau ii este foame), sau placute.
Se uita fix la geam si la obiectele masive. Nu te speria daca urmareste obiectele mari si viu colorate in miscare. Daca ii deschizi televizorul, vei fi mirata sa vezi ca urmareste atent ce se intampla acolo.
Citeste si:  Cum ne mentinem parul si scalpul sanatos
La aceasta varsta, copilul tau incepe sa gangureasca si sa zambeasca. Ii place sa auda povesti si ii place atunci cand ii povestesti. Tot acum, este si momentul cand acesta arata ca stie ca tu esti mama lui. Va face diferenta intre un strain si parinti si va stii sa arate ce ii place si ce nu. 4. Ii place muzica. Se spune ca bebelusilor le place muzica din burtica. Incearca sa-l rasfeti si acum cu muzica. Canta-i chiar tu cantecele de copii sau pune-i un cd cu muzica clasica. Se va linisti si isi va dezvolta simtul auzului.
Haine pentru copii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.