Prima retea nationala de bone profesioniste

Please select a featured image for your post

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) – Directia Generala Protectia Copilului (DGPC) lanseaza proiectul strategic „Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter”.

Ideea acestui proiect s-a nascut dintr-o nevoie reala a societatii, resimtita pe trei paliere:

proiectul crescut de femei somere sau neocupata;
riscul mare de abandonare de catre mame a sericiului sau a studiilor pentru a-si creste copiii;
riscul unei dezvoltari nearmonioase a copiilor din cauza lipsei ingrijirii de buna calitate la varste mici.

Citeste si:  Improspateaza-ti respiratia

Ca un prim pas spre rezolvarea acestor probleme, in cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de calificare pentru mai mult de 2.000 de femei care vor sa practice meseria de baby-sitter si apoi le vom da o mana de ajutor in vederea angajarii, printr-o companie de promovare a serviciilor de care ele vor fi pregatite sa le ofere.

Citeste si:  Reducerea caloriilor si antioxidantii influenteaza procesul imbatranirii celulare

De asemenea, prin parteneriate cu autoritati locale din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, va fi pregatita infiintarea de compartimente de administrare si monitorizare a activitatii prestate de bone. Acestea sunt premisele crearii infrastructurii unui sistem standardizat in domeniul ingrijirii copiilor pe timpul zilei, sistem complementar celui actual furnizat prin crese si gradinite. Cu alte cuvinte, o retea publica in care activitatea bonelor este reglementata si monitorizata, pentru asigurarea calitatii serviciilor si in interesul superior al copilului.

Citeste si:  Gustarea de la birou: deliciu sau pericol pentru sanatate?

Proiectul sustine ideea inovatoare de introducere, printre serviciile de ingrijire a copiilor pe timpul zilei, a conceptului de bona care lucreaza la domiciului propriu sau al familiilor, unde poate ingriji simultan mai multi copii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.