Primul-Ajutor pentru toti: 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuita

Please select a featured image for your post

11 septembrie reprezinta Ziua Mondiala a Primului Ajutor. Pentru a marca acest eveniment Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a publicat raportul intitulat „Primul ajutor pentru un viitor mai sigur” care indeamna guvernele si partenerii sa implementeze masuri concrete pentru reducerea diferentei de pregatire in domeniul acordarii de prim ajutor intre comunitatile bogate si cele sarace. Scopul principal este de a face ca pregatirea in prim ajutor sa fie accesibila tuturor.

„Mai multe eforturi trebuie facute pentru a transforma progresele pe care le-am realizat pana acum in politici ce vor face mai accesibila pregatirea in prim ajutor. De fapt, raportul arata ca indivizii si comunitatile – atat in tarile bogate cat si in cele sarace – necesita o mai buna pregatire in acordarea primului ajutor. FISCR si Societatile Nationale membre s-au angajat sa faca mai mult, mai bine, si sa ajunga cat mai departe cu pregatirea in prim ajutor”, a spus Grace Lo, manager al departamentului de sanatate al FISCR in Geneva.

Citeste si:  Alaptarea bebelusului - extrem de importanta

„Fie ca ne confruntam cu un cutremur, accident rutier sau atac de cord, capacitatea de a acttiona rapid si in mod corespunzator este esentiala. De aceea, instruirea indivizilor si comunitatilor in acordarea primului ajutor este modalitatea corecta de a ii proteja”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Romania se numara printre tarile care au luat deja masuri in acest sens. Societatea Nationala de Cruce Rosie desfasoara prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE – Islanda, Liechtenstein si Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem national standardizat de formare in prim ajutor de baza in conformitate cu standardele europene in vigoare. Scopul principal al proiectului este de a dezvolta un sistem de pregatire a instructorilor Crucii Rosii Romane pentru a oferi cursuri in domeniul acordarii primului ajutor de baza . De asemenea, un alt aspect important vizat de catre acest proiect este informarea populatiei cu privire la importanta dobandirii acestor cunostinte .

Citeste si:  Credeai ca...? Ei bine, nu-i asa! Mituri spulberate de catre cercetatori

Fondurile primite vor fi folosite pentru echiparea centrelor de formare in prim ajutor de baza, infiintate in toate filialele Crucii Rosii din fiecare judet. Astfel, 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuita in acordarea primului ajutor pe durata derularii proiectului. Norvegia este donatorul principal al mecanismului financiar SEE, avand o participare de peste 90% din totalul de fonduri alocat Romaniei.

Citeste si:  Eliberarea de obsesii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.