Primul Forum National al Asociatiilor de pacienti, 5-7 martie

Please select a featured image for your post

Forumul National al Asociatiilor de Pacienti din perioada 5-7 martie 2010 se desfasoara Sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Initiativa organizarii unui eveniment de asemenea amploare dedicat asociatiilor de pacienti din Romania ii apartine Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.), alaturi de Colegiul Medicilor din Romania.

La Forum vor participa 400 de membri din aproximativ 60 de federatii si asociatii de pacienti din Romania.

Obiectivele Forumului sunt: recunoasterea asociatiilor de pacienti ca parteneri de dialog ai autoritatilor din sistemul sanitar si gasirea impreuna de solutii necesare implementarii unui sistem public de sanatate centrat pe pacient, promovarea relationarii si parteneriatelor intre asociatiile de pacienti.

Citeste si:  Unde este locul placerii in cuplu, printre atatea probleme cotidiene?

Printre invitatii si lectorii evenimentului care vor participa pe parcursul celor 3 zile la dezbateri si vor sustine teme se numara: Ministrul Sanatatii Cseke Atilla – care si-a exprimat inca de la primele aparitii in public intentia de a asculta si sprijini pacientul roman, Secretarii de Stat in Ministerul Sanatatii prof. dr. Streinu Cercel si dr. Cristian Irimie, dr. Raed Arafat – Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Rodica Nassar – Presedinte al Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, prof. dr. Vasile Astarastoae – presedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr Tudor Ciuhodaru – membru al Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, Nicolae Vlad Popa – presedintele Asociatiei Pacientilor cu Dizabilitati Musculo-Scheletice din Romania, prof. dr. Ostin Mungiu – presedintele Asociatiei de Algeziologie din Romania, dr. Victor Olsavszky – reprezentant Organizatia Mondiala a Sanatatii in Romania, prof. dr. Mihai Berteanu – presedintele Societatii Romane de Medicina Fizica si Recuperare, precum si alte nume mari ale medicinei romanesti.

Citeste si:  Cum amelioram spondiloza

La Forum vor participa la dezbateri si personalitati din mass media si societatea civila: Andreea Marin Banica, Bianca Brad si Simona Balanescu – care va avea si rolul de a modera doua din cele trei zile de desfasurare ale Forumului.

In cele trei zile de Forum se vor dezbate teme precum:

Citeste si:  Cum sa mentinem o igiena orala corecta?

accesul pacientilor la tratament
studiile clinice si implicarea pacientilor
rolul si importanta asociatiilor de pacienti
drepturile si obligatiile pacientului in context national si European
malpraxisul si legislatia in domeniul medical
medicamentul-reglementari si informatii
programe nationale de tratament si screening
protocoale pentru tratament in afara tarii
drepturile pacientilor cu dureri
accesarea finantarilor de catre asociatiile de pacienti
organizarea unei asociatii de pacienti


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.