Primul chirurg oftalmolog roman propus in Comitetul Director al ESCRS – Dr. Ozana Moraru

Please select a featured image for your post

In perioada 16-21 septembrie 2011, intreaga echipa a Centrului oftalmologic Oculus a participat la Congresul ESCRS (European Cataract and Refractive Surgery) de la Viena, revenind in tara cu o performanta in premiera pentru medicina romaneasca. Dr. Ozana Moraru, chirurg oftalmolog, a fost propusa pentru a face parte din Comitetul director al ESCRS, fiind prima data cand un specialist roman este nominalizat pentru o functie atat de inalta in oftalmologia mondiala.

Manifestare stiintifica de mare prestigiu dedicata ultimelor progrese mondiale in domeniul chirurgiei refractive si al cataractei, care are loc in fiecare an in luna septembrie, in diferite orase ale Europei, Congresul de la Viena a avut ca invitat anul acesta intregul colectiv de medici ai Centrul oftalmologic Oculus, inclusiv personalul de asistenta medicala.

Citeste si:  Ce inseamna mancarea organica ?

Dr. Ozana Moraru a fost moderator si comentator in cea mai importanta sectiune a Congresului, sesiunea de Chirurgie LIVE – sambata, 17 septembrie 2011. In cadrul acestei sesiuni au fost prezentate cele mai noi instrumente de facilitare a operatiei de cataracta prin facoemulsificare in sistem torsional. Tot in aceasta sesiune LIVE, elementul de noutate l-a constituit tratamentul viitorului pentru cataracta – Laserul Excimer.

Citeste si:  Tenul normal

Ceilalti medici ai Oculus au luat parte la cursuri si sesiuni practice de chirurgie, participarea lor la acest Congres continuand traditia Oculus de a sustine participarea medicilor sai la intalnirile cu cel mai inalt grad de profesionalism si preocuparea pentru pregatirea lor continua.

„Sunt onorata ca am reusit aceasta nominalizare de mare prestigiu pentru medicina romaneasca. Este o recunoastere a evolutiei continue a oftalmologiei noastre din ultimii ani si a interesului manifestat constant de oftalmologia romaneasca de a se alinia standardelor actuale, profesionale si logistice, ale medicinei de cel mai inalt nivel. Aceasta recunoastere ma obliga sa ma autodepasesc in continuare si sa confirm increderea cu care am fost investita de cei mai reputati specialisti in domeniu”, a declarat dr. Ozana Moraru. Rezultatele nominalizarii sale vor fi facute publice in noiembrie 2011.

Citeste si:  "Exilis este cea mai notabila aparitie de pe piata esteticii medicale"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.