Privirea ta conteaza: informeaza-te pe www.ochi-sanatosi.ro!

Please select a featured image for your post

Queisser Pharma a readus in atentia opiniei publice importanta ingrijirii ochilor si promovarea in acest sens a site-ului www.ochi-sanatosi.ro. Demarat pentru a veni in ajutorul celor care au probleme cu vederea si cauta o solutie la indemana pentru a o remedia, proiectul www.ochi-sanatosi.ro a lansat prima versiune beta a site-ului in luna februarie 2012. De atunci, site-ul a avut 26.503 de utilizatori absolut unici si 29.051 vizite, iar aproximativ 3 000 de vizitatori au facut diferite teste de vedere.

Dr. Teodora CABA- Country Manager Queisser Pharma: „Am demarat acest proiect deoarece munca noastra este complet orientata spre promovarea si mentinerea unei bune sanatati. Portalul ochi-sanatosi.ro ofera oricui posibilitatea sa-si imbunatateasca sanatatea ochilor, fie prin teste, fie prin sfaturi practice, fie prin consultarea celui mai apropiat specialist oftalmolog. Portalul isi propune sa devina principalul proiect informativ cu privire la sanatatea ochilor din Romania. Asadar, Privirea ta conteaza, ai grija de ea! Mergi in mod regulat la doctor, efectueaza controalele necesare si ingrijeste-ti ochii! Sunt de nepretuit.”

Citeste si:  Apa, secretul pentru a scapa de kilogramele in plus

Din cauza stilului de viata alert si agresiv pentru retina noastra, avem din ce in ce mai multe probleme cu ochii. De asemenea, lipsa luminii naturale contribuie la agravarea situatiei. Miopia se declanseaza, de obicei, in copilarie, dar se inrautateste cand ajungem sa muncim intr-un birou.

In Germania, de exemplu, miopia afecteaza in jur de 25 % din populatie, tendinta fiind crescatoare. Procentul persoanelor care poarta ochelari este in jur de 64 % din randurile adultilor (incepand de la varsta de 16 ani), adica 40,4 milioane si peste 16 % dintre copiii cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani, aproximativ 1,5 milioane. Incepand cu varsta de 60 de ani, procentul persoanelor care poarta ochelari este de 94 %. (Sursa: Institut fur Demoskopie (Institutul de demoscopie) Allensbach 2005)

Citeste si:  Mersul pe jos

Tot in Germania, degenerarea maculei (scaderea pronuntata a capacitatii vizuale centrale) din cauza inaintarii in varsta, reprezinta cea mai raspandita cauza pentru tulburarile grave ale vederii, numarul cazurilor de pierdere a vederii fiind de aproximativ 5.000 pe an.

Dr. Monica MIHALTAN- medic specialist oftalmologie: „Ne dorim o sanatate impecabila pentru ochii tuturor, de aceea va sfatuim si va recomandam sa va efectuati in mod periodic controale oftalmologice. Cu cat actionati mai repede, cu atat mai bine pentru ochii si viata dumneavoastra. Starea ochilor afecteaza in mod direct si major starea generala de sanatate. O vedere buna contribuie la o viata buna, pierderea uneia o influenteaza dramatic pe cealalta”.

Site-ul pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea, in premiera in Romania, printre altele, de a efectua online teste de vedere.

Citeste si:  Dependenta de nicotina, influentata de bagajul genetic

La baza acestei misiuni a proiectului stau multiplelele functionalitati si beneficii oferite de acesta:

Posibilitatea de a efectua online 7 teste de vedere: Testul aranjarii culorilor, Testul Amsler, Test astigmatism, Testul Ishihara, Test adaptare vedere noapte/zi, Test de acuitate vizuala, Test de discromanta;
Posibilitatea de a imbunatati vederea in sapte pasi – un set de 7 sfaturi oferite utilizatorilor treptat, de-a lungul a 7 zile prin intermediul email-ului;
Sfaturi si informatii calificate cu privire la sanatatea oftalmologica;
Posibilitatea de a gasi cel mai apropiat doctor sau cabinet oftalmologic din localitate sau judet – pana in momentul de fata, in cadrul site-ului exista peste 70 de specialisti si clinici oftalmologice;
Posibilitatea de a adresa intrebari medicilor si reprezentantilor clinicilor prezente in cadrul site-ului;
Oportunitatea de a adresa intrebari specialistului Doppelherz si de a primi raspuns de specialitate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.